Glosa Pavla Macáka: Co takhle Karlštejn?

Pavel Macák 2011-08-21 00:00:00

Louny – Letní parna nás sice letos neochromily tak, abychom museli vyhledávat osvěžující vzduch v blízkosti kašen a vodotrysků, ale přesto nás udivilo, že tyto vodní ozdoby Loun si letos ani necákly. „Ledviny“ na Suzdalském náměstí s mlýnkem od sochaře Václava Jíry jsou letos zcela suché, tedy pokud do nich nezaprší a kašna na náměstíčku ve Vrchlického ulici je od začátku léta „vyprahlá“.

„Z bazénů na Suzdalském náměstí se již v loňském roce ztrácela voda a tak se rozhodovalo, o jejich opravě. Dokonce byl vypracován předběžný odhad nákladů na rekonstrukci, který předpokládal, že by tato akce stála město osm set tisíc až jeden milion korun,“ řekla tajemnice městského úřadu Renata Čapková. Vzhledem k tomu, že se má přebudovat křižovatka v této lokalitě, zvažuje se i to, co s „Ledvinami“. Zda toto vodní dílko zachovat, nebo jej úplně zlikvidovat zasypáním a na jeho místě vybudovat něco jiného. Koncept řešení by měla přinést architektonická studie, ale ta zatím nebyla ještě zadána. Možná se rýsuje možnost, že by místo jednoho rybníčku mohl stát Karlštejn a místo druhého maxitrpaslík.
Důvodem, proč letos netryská vodotrysk na kašně ve Vrchlického ulici, je údajně poškozené čidlo u elektroinstalace. „To se bude opravovat a během deseti dnů by zde voda měla tryskat,“ uvedl na náš dotaz minulý týden pracovník odboru místního hospodářství Václav Zlatohlávek.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video