Zloději z polikliniky dopadeni

Veronika Salášková 2015-01-26 14:51:00

Žatec, Podbořany – Odhalit pachatele vloupání do budovy bývalé polikliniky v Podbořanech se v minulých dnech povedlo policistům. Krádež se odehrála vloni v říjnu a vznikla při ní škoda okolo sto tisíc korun. Na svědomí ji mají muž a žena ze Žatce.

V polovině října loňského roku vnikli 33letý muž a o dva roky mladší žena do objektu bývalé podbořanské polikliniky. Po předchozí domluvě se násilným způsobem dostali dovnitř budovy. V různých prostorách tam odřezali a odcizili elektrické kabely od zdravotnického zařízení a elektrických spotřebičů, dále odcizili počítačovou techniku, z garáže pak tři horská kola, ponorné čerpadlo a další věci. Odcizením věcí způsobili škodu za bezmála 40 tisíc korun, poškozením zařízení za přibližně 50 tisíc. „Uvedený muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech v roce 2013 odsouzen pro pokračující přečin krádeže. Tuto dvojici obvinil policejní komisař z trestných činů krádeže a poškození cizí věci a oba vyšetřuje na svobodě,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video