Nová cisterna zřejmě za rok

Lucie Steklá 2015-01-26 14:55:00

Podbořany – Novou cisternu potřebují dobrovolní hasiči v Podbořanech. Současná CAS 24 již dosluhuje, ročně si její provoz vyžádá několik oprav. Peníze v rozpočtu města by na ni mohly být ale až v příštím roce. Pomoci by mohlo získání dotace z evropských fondů.

O potřebě pořízení nové cisterny na radnici ví. V letošním rozpočtu se na ni ale finanční prostředky nenajdou. „Letos bude probíhat příprava na koupi nového auta. Jsem přesvědčen, že si ho dobrovolní hasiči zaslouží. Finanční prostředky na něj ale nezbývají, proto bych uvítal pomoc hasičského záchranného sboru. Chceme, aby jednotka byla dobře vybavena a fungovala,“ řekl na výroční schůzi hasičů Radek Reindl, starosta Podbořan. Během loňského roku se na cisterně provedlo několik oprav. „Udělali jsme přední brzdy, po zjištění na technické kontrole se řešil únik oleje. Nyní je na řadě chladič, který teče a zřejmě bude potřeba nový,“ řekl Petr Weber, technik dobrovolných hasičů. K pořízení nové techniky by mohly dopomoci také státní či evropské dotace. Jak potvrdil Pavel Antoš, ředitel HZS v Žatci, mohlo by město získat na nákup hasičského vozu dotaci v příštím roce. „S přípravou žádosti rádi pomůžeme. Podbořansko je svým napojením na rychlostní silnici důležitým bodem okresu, nová cisterna je potřeba,“ řekl. V Podbořanech a okolí je také řada vysokých budov, vede tudy plynovod Gazela, rozvíjí se průmyslové zóny. Hasiči proto musí být připraveni.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video