Žateckého filmaře si všimli v zahraničí

Iveta Drlíková 2015-02-05 08:05:00

Skvěle natočený akční snímek talentovaného žateckého kameramana a střihače Lukáše Šimandla začal nedávno kolovat po internetu. Krátké promo natočil na zakázku v září loňského roku v žateckém parku a v bývalé Frutě pro německý klub bojových sportů. „Chtěli se veřejnosti představit trochu jinak. Líbil se jim náš snímek Aikido story, takže si mě našli a oslovili. Moc mě to potěšilo, vždycky jsem si chtěl natočit pořádnou filmovou bitku,“ vysvětluje Lukáš, jak vznikla jejich spolupráce.

Film natočil za jeden den, ale předtím se jeho aktéři uchýlili do tělocvičny k nácviku choreografie jednotlivých scén, takže bojovnící z klubu ve Wolsburgu strávili v Žatci celý víkend. „Bylo vidět, že členové Dragos Wing týmu jsou výborní a mají natrénováno. Pravidla při natáčení akčních scén jsou ale odlišná od normálního souboje. Klukům tak chvíli trvalo, než se naučili svoje pohyby sladit tak, aby na kameru jejich souboje vypadaly zajímavě. Po pár hodinách to zvládli dobře a doufám, že to ve filmu bude vidět,“ řekl Ondřej Malina z Prahy, který se ujal choreografie a nácviku bojových scén. Sám je velmi úspěšným aikidistou i kaskadérem. V minulosti natáčel například s Tomem Cruisem.
Povedené dílko dokončil Lukáš Šimadl ve střižně začátem ledna a teď už je k vidění na youtube, kde stačí do vyhledávače zadat název snímku – Dragos Wing Tsun – street story. Z průběhu natáčení sestříhal autor snímku také zajímavý dokument. Oba snímky vřele doporučuji ke zhlédnutí a to i všem odpůrcům bojových sportů a akčních scén. Sama se k nim věšinou řadím, ale před prací Lukáše Šimadla a jeho velmi skromného týmu, který kromě Maliny tvořil ještě pomocný kameraman Petr Šmejc, nelze než smeknout.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video