Strojetická pouť: skromná, ale v tempu

Jan Vnouček 2011-08-18 00:00:00

Strojetice – Ve Strojeticích se bavit umí! Dokázala to jejich sobotní pouť, která se v této podobě konala potřetí. Zdánlivě skromnější než ve větších obcích, ale zato programově nabitá a bez hluchých míst. Léto, které ukázalo svou přívětivější tvář, vylákalo do areálu bývalé školy slušnou návštěvu, která se neměla čas ani chvilku nudit.

Úvod obstarali půvabné podbořansko-kryrské mažoretky, stepující kovbojové a kryrské dámy ze souboru Recesse s ukázkou stylového country tanečku. A protože na pořádné venkovské slavnosti nesmí chybět pikantní novinky z druhé ruky, předvedla skupina historického šermu Ordál z Jesenice jarmareční píseň o jedné strašlivé historii. Koho to inspirovalo, mohl se realizovat u military stánku. Potěžkat si pořádnou flintu anebo si zastřílet do terče paintballovými kuličkami. Malou výstavkou válečných instrumentů ochotně provázel jejich majitel a sběratel Michal Kruml. Někdo se kochal zbraněmi, jiný zase tanečnicemi z nepomyšlského souboru Showbaby a jejich okouzlujícím hopsáním kolem ohníčku v cikánských rytmech a kostýmech. Podobně se odvázala při svém druhém vystoupení i Recesse. Za elegantní kankánové vysoké nohy zaslouženě sklidila potlesk na otevřené scéně.  A to ještě stále nebyl vrchol odpoledne. Tím se stal koncert hospodského šramlu hrajícího pod sebeironickým jménem Umí hovno.
A koho nebavila kultura mohlse realizovat jinak. Jedlíci si pochutnali na vynikajícím gulášku. A děti se mohly povozit na koních, zaskákat si v nafukovacím hradu, namalovat si obrázek, vyzkoušet si nalepovací tetování a když přišel čas, tak se vydovádět na pěnové skluzavce, kterou připravili kryrští hasiči. A to vše po celou dobu vtipnými komentáři provázel DJ Kamil Kraus, který mezi produkcemi dovedně pouštěl mix hudebních žánrů. „Pouť se vydařila, sluníčko svítí, lidí hodně,“ hodnotil bývalý řiditel kryrské školy. „Jsem spokojený, hlavně že se povedlo počasí,“ řekl ustaraný Josef Kolář, předseda místního osadního výboru, který zdařilou akci zorganizoval.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video