Strašák jménem META trápí celé město

Pavel Macák 2015-02-11 15:10:00

Ústí nad Labem, Postoloprty – Prezident Miloš Zeman při své návštěvě Ústeckého kraje minulý týden v diskuzi se severočeskými politiky, vyslechl také diskuzní příspěvek postoloprtského starosty Zdeňka Pištory, který poukazoval na problematiku ubytoven pro sociálně slabé občany a konkrétně řekl, že Skupina ČEZ nyní dala do dražby svou ubytovnu META v Postoloprtech.

„Ta je nyní dána prostřednictvím realitní kanceláře do veřejné dražby a může se stát, že ji koupí nějaký podnikavec, který z ní bude chtít právě takovou ubytovnu pro sociálně slabé udělat. Město Postoloprty žádalo ČEZ o převod nebo odkoupení této ubytovny za minimální cenu s tím, že by zde rádo zřídilo dům pro seniory nebo azylové bydlení pro matky s dětmi. Naší žádosti však nebylo vyhověno. Nyní máme obavu z přílivu nepřizpůsobivých obyvatel do města,“ uvedl starosta Pištora.
Prezident Zeman jeho připomínku ocenil a sám kritizoval zákon o státním příspěvku na bydlení. „Obce a města stále více trápí problémy s ubytovnami pro sociálně slabé. Zákon o státním příspěvku na bydlení považuji za jeden z nejhloupějších, který u nás až dosud existuje. Ubytovny vznikají jako houby po dešti, což je svým způsobem jedna z forem tunelování státního rozpočtu,“ řekl Zeman při diskusi se starosty. „První změny v sociálním bydlení platí od letošního roku, ministerstvo ale nový zákon teprve připravuje,“ dodal. Podle mluvčího resortu Petra Habáně se počítá s účinností až od 1. ledna 2017.
Celý článek si můžete přečíst v Lounském pressu, který vyšel dnes 11. února

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video