Vítězem turnaje MH Cirus jsou Postoloprty

Redakce 2015-03-02 08:49:00

V sobotu byl dokončen sedmitýdenní postoloprtský turnaj O pohár MH Cirus a zároveň byly předány ceny jednotlivým oddílům. Shrnujeme pro Vás dění všech utkání posledního kola, které bylo částečně odehráno již ve čtvrtek.

FK POSTOLOPRTY – FK DOBROMĚŘICE     4 : 1  (2 : 0)
Finále turnaje O pohár MH Cirus mezi výše zmíněnými týmy bylo po dohodě obou mužstev předehráno již ve čtvrtek. Po úvodním krátkém „oťukávání“ se přešlo k činům. Jako první se ve 13. minutě prosadily pořádající Postoloprty, za něž skóroval Bránický, jemuž připravil střeleckou pozici po akci na pravé straně Lokajíček. I přesto, že Dobroměřice nehrály druhé housle a byly svému soupeři vyrovnaným sokem, úřadovali znovu domácí. Svou druhou branku v utkání za ně vstřelil Bránický a opět po přihrávce Lokajíčka, který přesnou kolmicí vyzval svého spoluhráče ke skórování. Zápas sice nadále pokračoval v dobrém tempu, ale branku už se v prvním poločase nepodařilo vsítit ani jednomu z mužstev. Po změně stran Dobroměřice přidaly na důrazu a naopak domácí začali trochu zaostávat v pohybu. A důsledek byl nasnadě – snížení z nohy Lazarika, který se nemýlil z nařízeného pokutového kopu. A to rozhodně nemuselo být z kopaček hostujících hráčů všechno. Nicméně v přetavení několika gólových šancí v kýžené vyrovnání jim bránila nejen nedobrá střelecká muška, ale také velmi dobře chytající domácí brankář Junek. Výrazné přiblížení Postoloprt k vítězství v turnaji přišlo v 76. minutě, kdy se po přihrávce Volkmana prosmýkl hostující obranou Pour a vrátil domácím dvoubrankové vedení. Závěr utkání ovlivnily ještě dva okamžiky – nejprve se za svou nedisciplinovanost musel ze hřiště odporoučet domácí brankář Junek a poté i další postoloprtský hráč. Do brány se postavil náhradní brankář Kurucz a Dobroměřice znovu vycítily svou příležitost. Domácí brankář ale ukázal své kvality a Postoloprty několikrát podržel. Konečnou úpravu výsledku tak už jen zajistil pět minut před koncem domácí Kouba, který vstřelil po přihrávce Zíchy svou sedmou branku v turnaji. Postoloprty tak se sedmi výhrami zaslouženě opanovaly letošní ročník turnaje O pohár MH Cirus. Na druhém místě se pak umístily Dobroměřice, které si za celý turnaj připsaly pouze dvě prohry a obě se svým čtvrtečním přemožitelem.
Branky: Bránický 2, Pour, Kouba – Lazarik


SK Havran KRYRY – SK STRUPČICE     7 : 3  (3 : 1)
Souboj o třetí místo mezi Strupčicemi a Kryry bohužel poznamenala marodka a pracovní vytíženost hráčů Strupčic. Ty nastoupily pouze v deseti a navíc bohužel v bráně s hráčem z pole. To se změnilo ve 20. minutě, kdy na pomoc přispěchal náhradní brankář a zacelil tak sestavu hostů. To už však na pomyslném ukazateli skóre svítil stav 3:1 pro Kryry, když za ně nastřílel rychlý hattrick Nítek. A protože se za hosty v prvním dějství trefil pouze Vrba, byl stav po dvaceti minutách zároveň stavem poločasovým. Po změně stran kryrští nenechali nikoho na pochybách, že s touhou po třetím místě v turnaji to myslí vážně a svůj náskok postupně zvyšovali. Strupčice se snažily držet krok, ale to se jim v oslabené sestavě dařilo jen občas, a tak byl celkový výsledek utkání o třetí místo jednoznačný. Bronzovou pozici obsadily Kryry, jež během celého turnaje předváděly stabilní výkony. Jejich sobotní soupeř ze Strupčic obsadil čtvrté místo a dokázal předčit jak páté Domoušice, tak šesté Tuchořice.
Branky: Nítek 4, Beránek, Verner, Břečka – Vrba 2, Tomanec
Rozhodčí: Karrmann – Kuriljak, Klimpl


FK VÝŠKOV – TJ Sokol DOMOUŠICE     2 : 4  (1 : 1)
Ještě před utkáním o třetí místo byl sehrán úvodní sobotní zápas mezi vítězem FK Postoloprty cupu a pátým týmem turnaje MH Cirus. A ač oba soupeře dělí dvě třídy, nebyl tento fakt na hřišti patrný. V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání, které bylo bohaté na šance, nicméně každému z týmu se podařilo vstřelit pouze jednu branku. Po přestávce už bylo patrnější, který z týmů je v utkání favoritem a domoušičtí postupně zvyšovaly svůj tlak. Ten také dokázaly přetavit ve dvě rychlé branky. Na druhou stranu Výškov hrozil z rychlých protiútoků, které však zvládla kompaktně hrající obrana Domoušic pohlídat, a tak se oba týmy nakonec rozešly s dvoubrankovým rozdílem.
Branky: Čvančara 2 – Zlatohlávek, Maurer, Rais, Urma
Rozhodčí: Kuriljak – Karrmann, Klimpl


TJ Sokol TUCHOŘICE – TJ Sokol LENEŠICE     1 : 2  (1 : 0)
V posledním utkání letošního turnaje O pohár MH Cirus se setkaly Tuchořice a Lenešice. Tuchořice hrají o třídu výš a tak byly v zápase mírným favoritem. To se však na hřišti neprojevilo a hrstka přítomných diváků se v úvodních třiceti minutách spíše nudila a sledovala průměrný fotbal ve středu hřiště. Poté se přece jen probudili favorité z Tuchořic a odměnou za zvýšenou aktivitu jim byla vedoucí branka, o níž se z přímého volného kopu postaral Smejkal. I po změně stran měli míč na kopačkách více tuchořičtí, ale Lenešice zvolily strategii rychlých protiútoků a po čtvrthodině druhého poločasu bylo zásluhou Petříčka vyrovnáno. Od té doby jako by Lenešice někdo polil živou vodou a na branku Tuchořic se valil jeden útok za druhým. Domácí se navíc v 70. minutě dopustili chyby v rozehrávce, kterou dokázal potrestat Ševčík. Tuchořice se v závěrečných dvaceti minutách utkání sice snažily překvapivý obrat Lenešic zvrátit, ale jejich snaha narážela na zlepšeně fungující obranu soupeře, a tak se mohli lenešičtí radovat z vítězství nad o třídu výše hrajícím soupeřem.
Branky: Smejkal – Petříček, Kušnír
Rozhodčí: Beneš – Stejskal, Sedláček


KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE:
1. FK POSTOLOPRTY
2. TJ Středohor DOBROMĚŘICE
3. SK Havran KRYRY
4. SK STRUPČICE
5. TJ Sokol DOMOUŠICE
6. TJ Sokol TUCHOŘICE


NEJLEPŠÍ STŘELEC:
Martin BERÁNEK – SK Havran KRYRY – 9 branek


Autor: Daniel ZÍBRT

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video