Po hektických přípravách žádost o dotaci schválena

Alla Želinská 2015-03-02 14:03:00

Postoloprty – Téměř na poslední chvíli, v pondělí 23. února, odvezl starosta Postoloprt Zdeněk Pištora do Ústí nad Labem žádost o dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad na projekt rekonstrukce komunikací ve Wolkerově a Alšově ulici a na Jiráskově náměstí v Postoloprtech. Podání žádosti o dotaci na projekt o celkových nákladech 9,5 milionu korun schválilo zastupitelstvo města ve středu 18. února.

„Úterý 24. února je poslední den, kdy se žádost může podat. Je to až neuvěřitelné, ale nakonec po hektických přípravách to vypadá, že stihneme všechny náležitosti a žádost bude kompletní,“ uvedl po jednání zastupitelstva starosta Zdeněk Pištora. Podle něj by dotace městu velmi pomohla, protože by oproti původně schválenému rozpočtu značně ušetřilo a ještě by navíc udělalo o jednu velkou akci navíc na rozdíl od původního plánu investic (Wolkerova a Alšova ulice byly v původním rozpočtu zařazeny s částkou téměř 5,5 miliónu korun).
Zastupitelé v Postoloprtech ve středu večer třinácti hlasy z celkových patnácti rozhodli, že město má podat žádost o dotaci a v případě jejího schválení se pustit do předfinancování projektu včetně příslušného rozpočtového opatření. V ideálním případě – tj. při získání maximální možné dotace ve výši 85 % – by se město podílelo na akci částkou 1,4 milionu korun.
Někteří zastupitelé kritizovali časový tlak, krátkou dobu na přípravu celého projektu, prostudování materiálů a rozhodnutí. Stejně tak i některé dílčí součásti jednotlivých plánovaných úprav. Nakonec však projekt jako celek a podání žádosti o dotaci schválili.
Proti schválení se vyslovili jen dva zastupitelé – Petr Říha a Jaromír Vápeník. „V tomto případě jsem nemohl podpořit navrhované investice. Vadí mi šibeniční termín na přípravu, což může vést k chybám v projektu a podobným potížím, které nyní řešíme dodatečně po stavbě sportoviště na Draguši a rekonstrukci Mírového náměstí. Také jsem se chtěl držet už schváleného rozpočtu a plánu investic města na letošní rok a nedělat v něm žádné riskantní změny, aby městu pak peníze nechyběly jinde,“ uvedl na náš dotaz Jaromír Vápeník.
Rozšíření parkoviště na Jiráskově náměstí před zdravotním střediskem, což je součástí projektu, si přejí i někteří obyvatelé města. Dvaatřicet lidí podepsalo nedávno petici s tímto požadavkem a doručili ji městskému úřadu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video