Fotbal: Postoloprty uhrály remízu s divizním Chomutovem

Redakce 2015-03-06 11:48:00

Hráči A mužstva sehráli v uplynulých šesti dnech hned tři utkání. Nejprve se jim podařilo zvítězit ve finále turnaje O pohár MH Cirus 4:1 nad Dobroměřicemi a poté se utkali hned dvakrát se soupeři z vyšších soutěží.

FK POSTOLOPRTY – AFK LoKo CHOMUTOV     2 : 2  (2 : 2)
Fotbalisté prvního týmu Postoloprt změřili v sobotu v přípravném utkání své síly se čtrnáctým týmem divize B, AFK LoKo Chomutov. Přestože domácí trenér postrádal z různých důvodů celkem 7 hráčů svého kádru, dokázali se jeho svěřenci, i v silně improvizované sestavě, prezentovat kvalitním výkonem. Než se hosté z Chomutova rozkoukali, prohrávali o dvě branky. V šesté a sedmé minutě na levém křídle ukázal rychlonohý Ploc svému strážci jen záda, jeho centr před branku v prvním případě uklidil za záda bezmocného brankáře obránce Chomutova. Ve druhém případě našel přesnou přihrávkou Z. Koubu a ten se v takovýchto případech nemýlí. Hosté začali také dokazovat své kvality, ale překonat dobře pracující obranný blok domácích se jim podařilo až těsně před poločasovým hvizdem. Diváci opět viděli slepené branky, když snížení přinesla minuta 40. a zaváhání domácích ve vlastní šestnáctce. Vyrovnání pak minuta 43., kdy hosté dotáhli do úspěšného konce rychlý protiútok po levé straně.
Ve druhém poločase se hrál znovu rychlý fotbal. Hosté byli mírně lepším týmem, ale improvizovaná sestava domácích díky nasazení a bojovnosti snažení chomutovských dokázala eliminovat. Oba soupeři si dokázali vypracovat po dvou brankových příležitostech, ale brankáři byli proti změně skóre, a tak se týmy rozešly zaslouženou remízou, která však určitě více hřeje domácí.
Sestava Postoloprt: P. Junek – Lokajíček, Vyskočil, M. Junek, Zíbrt – Šerák, Volkman, Pour, Ploc – Baník (15. K. Papežík), Z. Kouba


FK POSTOLOPRTY – 1. FC SPOŘICE     5 : 4  (4 : 3)
Úrodu branek viděli nejvěrnější příznivci postoloprtského týmu v úterý večer pod světly postoloprtské umělky. Domácí si k přípravnému zápasu pozvali účastníka krajského přeboru 1. FC Spořice a málokdo zřejmě očekával takové brankové hody.
Utkání začalo ve svižném tempu a hostům ze Spořic se podařilo už v 11. minutě překonat domácí obranu. Kolmou přihrávku středem hřiště zužitkovali k vedoucímu gólu. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. O minutu později, tedy v minutě 12., důrazným napadáním donutil Volkman k chybě spořického obránce, obral ho o míč a přesnou střelou k levé tyči srovnal na 1:1. Po čtvrthodině hry se skóre přepisovalo znovu. Vedení na stranu domácích strhl Pour, který skóroval přímo z rohu. Po rohovém kopu se dokázali prosadit i hosté. Běžela 30. minuta a domácí hráči zůstali jako zkoprnělí, nechali trestuhodně neobsazené své protivníky a ulehčili jim tak srovnání na 2:2. O tři minuty později předvedl „ukázkovou“ hrubku kapitán domácích Fridrich. Otálel s rozehrávkou tak dlouho, až namazal přesně do běhu protihráči, který si „face to face“ proti brankáři Junkovi věděl rady a dostal do vedení znovu hosty ze Spořic – 2:3. Pak se do úterního večera obul domácí útočník Bránický. Během 18-ti minut skompletoval hattrick. Ve 37. minutě si naběhl na slušivou uličku Vyskočila – 3:3, ve 43. minutě zužitkoval akci Lokajíčka po pravé straně – 4:3 a v 55. minutě si ve středu hřiště na prsou „luxusně“ ztlumil vysokou přihrávku Zíchy, protáhl se mezi stopery Spořic, položil na zem gólmana a do prázdné branky s přehledem uklidil na 5:3.
Hosté byli vyvedeni z míry a do hry je dostalo až střídání domácích v 65. minutě. Postoloprtští vypadli ze hry, někteří jedinci se začali více než hře věnovat výrokům rozhodčího a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. V 79. minutě hosté zkorigovali na konečných 5:4 pro Postoloprty.
Branky Postoloprt: 12. Volkman, 15. Pour, 37., 43. a 55. Bránický
Sestava Postoloprt: P. Junek – L. Papežík, Fridrich, Zícha, Zíbrt – Lokajíček (45. Šerák), Vyskočil, Pour (65. Šubert), Ploc – Bránický, Volkman (45. Z. Kouba)


Autor: Miroslav SOLAR
Autor: Daniel ZÍBRT

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video