Z třicetikilometrové silnice se zatím opraví pouhých devět set metrů

Alla Želinská 2015-03-16 13:44:00

Postoloprty, Lišany – Již několikrát byla v plánu rekonstrukcí Ústeckého kraje silnice Žatec – Postoloprty – Raná, vždy ale na poslední chvíli vypadla. Naposledy loni chtěl kraj na tuto silnici žádat o dotaci z evropských peněz, ale přišlo se na to, že pozemky nejsou majetkově vypořádané. Celkem se jedná o téměř 31 kilometrů komunikace, jejíž stavebně-technický stav je nevyhovující a rekonstrukce se odhaduje na 440 milionů korun. Opravy se dočká aspoň rozbitý úsek z Lišan do Postoloprt.

„Oprava silnice Žatec – Postoloprty – Raná není z důvodu nedořešených majetkoprávních vypořádání stále předložená k realizaci. Jde o pozemky velkého počtu různých vlastníků na dotčeném území, mezi nimi například i Správy železniční dopravní cesty a Českých drah, s nimiž je majetkoprávní vypořádání vždy velmi zdlouhavé a obtížné a zpravidla trvá i déle než jeden rok. Vzhledem k rozsahu akce se stále předpokládá hrazení stavby formou dotačního titulu. Tento stav se tedy nezměnil,“ sdělila Lucie Dosedělová, tisková mluvčí krajského úřadu.
Jiná je situace u připravované opravy silnice z Lišan do Postoloprt.  V tomto úseku bude Ústecký kraj letos realizovat sanaci svahu. „Předmětem této akce jsou stavební úpravy poškozené vozovky silnice. Jedná se o úsek procházející lesem mezi odbočkami se silnicí na obec Levonice, pracovní délka úseku je 900 metrů. Předpokládané náklady na stavební práce činí 6,6 milionu korun. Tato částka je hrazena z rozpočtu kraje. Stavba se realizuje nyní na pozemcích, které jsou již vypořádány,“ přiblížila L. Dosedělová.
Díky přislíbeným finančním prostředkům ve výši 330 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) hodlá v tomto roce Ústecký kraj realizovat prostřednictvím Správy a údržby silnic Ústeckého kraje opravy silnic II. a III. třídy v okrese Louny za zhruba 87 milionů korun. Tato částka obsahuje i schválené finanční prostředky z rozpočtu SFDI.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video