Zastupitelé se dohadují o systému práce komisí

Alla Želinská 2015-03-18 11:42:00

Louny – Jedním z hodně diskutovaných bodů příštího jednání zastupitelstva města má být počet komisí městské rady a jejich možné sloučení.

Rozdělení prostředků jednotlivým komisím se totiž částečně nelíbí např. Jaroslavu Zívalovi (KSČM), který upozornil na nepoměr při rozdělení peněz komisi pro rodinu a komisi pro otevřenou radnici. Ta první jmenovaná letos dostala v rámci rozpočtových změn 25 tisíc korun, druhá dvakrát tolik.
S počtem a fungováním komisí při radě města nejsou spokojeni ani zastupitelé za ANO 2011. Již při koaličních vyjednáváních navrhovalo ANO Louny všem politickým uskupením zrušení a sloučení některých komisí rady města. Argumentovalo tím, že počet komisí v Lounech je oproti jiným podobným městům výrazně vyšší a mnohdy se komise „oborově“ překrývají. „Tehdy náš návrh našel podporu u většiny kandidujících subjektů. Důvodem sloučení komisí je větší efektivnost, rychlejší komunikační toky, ale především finanční úspora. Výsledek po volbách je najednou opačný, naopak se nám počet komisí zvýšil, pravděpodobně v souladu s heslem vysoké hospodárnosti. Projednávali jsme počet komisi i s ČSSD a KSČM, jednoznačně lze říci, že panuje shoda a rozhodně zastupitelům i radě na dalších jednáních zastupitelstva města navrhneme sloučení některých komisí. Máme to mezi hlavními body programu a budeme to řešit,“ říká za ANO Louny Milan Rychtařík.

 

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video