Stačí se dívat a pozorně naslouchat: Prozrazuje Ivana Žáčková, odkud čerpá inspiraci

Iveta Drlíková 2015-03-18 12:44:00

Ivana Žáčková vydala začátkem března vlastním nákladem již šestou publikaci. Po předloňské básnické sbírce přichází tato žatecká rodačka, žijící v Libočanech, s další, již čtvrtou povídkovou knihou nazvanou opět „Proč ne?".

Na ploše třiceti textů, které čtenářům ve zbrusu novém titulu nabízí, se dotýká i vážnějších témat. V knize ale nechybí ani odlehčené kousky a v neposlední řadě i příběhy, v nichž zachycuje humorné situace, které zažila sama na vlastní kůži nebo její rodina. „Celý loňský rok byl pro mne velmi inspirující. Měla jsem tak opravdu z čeho vybírat," sdělila nám autorka, kterou moc těší, že novinku stihla vydat v měsíci, jež je knihám zaslíbený. „Oproti předchozím třem povídkovým knihám, je tato o trochu více nasáklá „člověčinou”.  Takovou tou syrovou, která je v každém z nás… Kam až jsem schopni zajít, pokud nám o něco jde? Anebo naopak, kam až my sami dovolíme, abychom byli zahnáni? Co všechno v sobě dokážeme skrývat, co naopak hrdě ukazujeme navenek,“ přibližuje nadšená literátka témata, která se vinou téměř celou knihou. Nové dílko si mohou čtenáři zapůjčit v městské knihovně, jež nabízí všechny předchozí publikace Ivany Žáčkové.  „Jsem ráda, že si moje knihy lidé půjčují. Dokonce i básnická sbírka si našla svého čtenáře, tak doufám, že se moji příznivci na novinku těší," říká s úsměvem.
Psaní je pro Žáčkovou velkým koníčkem, kterému neváhá věnovat volný čas i vlastní finance. Jak sama říká, píše především z velkého přetlaku myšlenek, které posílá skrze své knihy dál. Také inspirace je podle ní všude habaděj, stačí se opravdu jen pozorně dívat a naslouchat. Své postřehy přenáší na papír také prostřednictvím našich novin, do kterých již téměř dva roky přispívá svými sloupky. Dva roky je také členkou Klubu severočeských spisovatelů, který dvě její povídky zařadil do svého almanachu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video