Úvod   /   Zprávy   /   Něco ze sportu

Něco ze sportu

Iveta Drlíková 2015-03-18 13:24:00

Klímovi prožívají sezónu snů Veronika Klímová z Liběšic musela zaskočit za manžela a hned z toho byl český titul v závodu psích spřežení. Manželský tandem tak prožívá sezónu snů, když v devíti závodech, které v zimní sezóně absolvovali, pokaždé někdo z nich stál na bedně.

„Za normálních okolností by jel Lukáš, ale skolila ho horečka, tak nemohl. Tenhle závod jsme si ale nechtěli nechat ujít. A protože v této kategorii soutěží muži a ženy dohromady, tak padlo rozhodnutí, že pojedu já. Trať byla moc hezká, žádná prudká stoupání ani sjezdy. Pejsci jeli perfektně, bez sebemenšího zaváhání, a výsledkem bylo první místo a titul mistrů České republiky ve sprintu do čtyř psů,“ popisuje Veronika svoji cestu k titulu. „Byl jsem nervózní mnohem víc, než kdybych jel sám. Hrozně jsem jí úspěch přál. Je úžasný, co dokázala, i když v této kategorii startovala poprvé. Normálně závodí jen s jedním pejskem na lyžích nebo koloběžce,“ je nadšený z výkonu své ženy Lukáš Klíma.
Poslední závod zařazený do seriálu MČR na sněhu, na kterém Veronika Klímová zvítě-zila, se jel v polovině února v Abertamech. Během dvou dnů absolvovali musheři a jejich spřežení v kategorii do čtyř psů dvě kola sprintové trati o délce 8,4 kilometrů.
Zimní závodní sezónu završil úspěšný manželský tým na Slovensku, kde se před týdnem jel závod na 70 kilometrů – Oravská Lesná. Tentokrát závodil se svým pětičlenným psím spřežením Lukáš, který v kategorii do šesti psů dorazil do cíle na druhém místě. „Závod to byl tří etapový. První den jsme startovali dopoledne a urazili 30 kilometrů. Ještě ten den, v půl sedmé večer, jsme ujeli dalších deset kilometrů a druhý den zbytek. Tím pro nás zimní sezóna končí. Pejsky teď čeká volnější režim,“ do-dává k závěru sezóny Klíma.  (id) + foto Klímová

 

pospisil-nahled Skvělý úspěch mladého mílaře
Pospíšil je druhý v republice na patnáctistovce
Žatecká atletika se po dlouhých dvaceti letech dočkala skvělého úspěchu. Patnáctiletý mílař Jan Pospíšil z Deštnice vybojoval totiž na žákovském halovém Mistrovství České republiky stříbro v běhu na 1500 metrů. Šampionát proběhl na přelomu února a března v Jablonci nad Nisou. Za žatecký Atletický klub na něm startoval ještě Kamil Žigmund v běhu na 800 metrů. Bohužel doplatil na zrádnost taktiky v této disciplíně a ve třetím rozběhu skončil čtvrtý. Do finále tak nepostoupil a v celkovém pořadí mu patřila dvanáctá příčka.
Mezi mílaři bojovalo o některý z cenných kovů šestnáct atletů. Jan Pospíšil se po celý závod držel kolem druhé a třetí pozice, aby pak v již roztrhané skupince mohutným závěrečným finišem doběhl druhý v čase 4:28,84. Nestačil tak pouze na brněnského Práška. „V závodě jsem se nechtěl nikam tlačit. Byl to můj první velký start, takže s druhým místem jsem určitě spokojený,“ řekl nám Jan Pospíšil. „Atletika mě naplňuje. Běhám i delší tratě, hlavně na jaře a na podzim přespolní běhy. Trenér Jan Bajbora je skvělý, umí perfektně složit tréninkové plány,“ dodává skromný Pospíšil, kterého na jaře čeká řada startů na přespolních bězích a především 21. března Mistrovství ČR v krosu v Rumburku.
„Druhé místo Honzy je největším úspěchem zdejší atletiky od roku 1995, kdy žatecký Pospíšil Vladimír získal několik titulů mistra ČR na téže trati,“ raduje se trenér Jan Bajbora. Přitom Jan Pospíšil se atletice vážně věnuje teprve rok. Předtím hrál fotbal. První závod běžel v loni na jaře v Lounech a hned skončil na druhém místě. „Základ jeho dobré formy jsou výběhy do lesa kolem Deštnice. Ty doplňujeme tréninky na stadionu Mládí, kde běhá přes zimu především tempové tréninky a na jaře a v létě trénujeme i rychlost. K přípravě přistupuje vždy zodpovědně, naplánované tréninky dodržuje, nevynechává. Často trénuje i s Lubošem Krátkým, který je z Měcholup a začal běhat spolu s ním,“ chválí svého svěřence trenér Bajbora. „Vsázím na to, že výhodou u Honzy je jeho uvědomělost a vůle. Na rozdíl od svých předchůdců má trochu jiný model přípravy. Počet odběhaných úseků v tréninku není vysoký a je méně náročný. To proto, aby i v dalších letech bylo na čem stavět a kde přidávat. Důležitý bude příští rok, kdy odejde studovat lesnickou školu v Křivoklátě. Uvidíme, jak se mu podaří skloubit tréninky s dojížděním. Byla by ale škoda jeho talent a nadšení z běhání dále nerozvíjet,“ dodává trenér, který doufá, že zlomové období překonají a Jan Pospíšil u běhání vydrží.  (id) + foto Pospíšil
hazena-mcr-2-nahled Dorostenci vybojovali na halovém MČR stříbro
Skvělé druhé místo na podiu vybojovali dorostenci žatecké Šroubárny na domácím Halovém mistrovství České republiky v národní házené, které o víkendu za účasti sedmi nejlepších týmů proběhlo na palubovce Severu. Mistrovský titul putoval do Krčína, bronzovou příčku obsadil tým Stu-dénky. Na závěrečném ceremoniálu nechyběla ani starostka Zdeňka Hamousová, která předala všem účastníkům hodnotné ceny. „Svým přístupem, elánem a nasazením naši hráči velmi příjemně překvapili. Dokladem jejich úspěšného vystoupení také bylo, že za nejlepšího obránce turnaje byl vyhodnocen Jiří Habr, jako druhý nejlepší brankář byl David Janich a druhý nejlepší i útočník Gustav Seifert. Druhé místo je velkým úspěchem celé žatecké národní házené. Opět se ukázalo, že kořeny národní házené jsou v našem městě pevně zapuštěny,“ uvedl k úspěchu vedoucí oddílu Josef Popelka.
Domácí tým, ve složení brankář Janich, obrana Habr, Pavlas, Fína, Masopust a Drobný, v útoku Seifert,  Žorna, Lukeš, Wolf, Mašek, Sadowski a Krákora, nastoupil v prvním zápase proti favorizovanému týmu Stará Ves nad Ondřejnicí. Domácí se ovšem vypnuli k velmi dobrému týmovému výkonu a vyhráli v důležitém prvním utkání 12:10. Dobrý zápas pak odehráli také proti oblastnímu rivalovi, Baníku Most, se kterým remizoval 9:9.
Pokud tedy chtěli pomýšlet na medaile, museli v dalších zápasech porazit Čakovice a Dobrušku. To se jim podařilo a tak před posledním utkáním sobotního hracího dne bylo jasné, že úspěch proti silné Studénce bude již medailovou pojistkou. Domácí házenkáři za vydatného přispění divácké kulisy dokázali, že každý zápas je jiný, když po poločasové prohře o gól, dotáhli utkání k zasloužené remíze. Tím si pojistili stříbrné medaile a postup do souboje o nejcennější kov s velkým favoritem turnaje, Sokolem Krčín. Zlato pro Šroubárnu viselo ale druhý den už příliš vysoko. Domácí prohráli 16:11, ale radost z nečekaného stříbra mohla propuknout již naplno.  (id) + foto

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video