V kasárnách přibude dalších jedenáct parcel

Lucie Steklá 2015-04-02 11:09:00

Podbořany – Dalších jedenáct parcel přibude v podbořanských kasárnách. V současné sobě se připravuje výběrové řízení na dodavatele stavby pro vybudování inženýrských sítí k těmto plánovaným parcelám. O nabízené městem parcely je vždy velký zájem. „Jsme rádi, že tu lidé chtějí bydlet a proto novou výstavbu podporujeme,“ řekl Radek Reindl, starosta Podbořan. Parcely v bývalých kasárnách radnice nabízí od roku 2011, od té doby se tato dříve nevzhledná část města změnila k nepoznání.

Dalších jedenáct parcel má v areálu kasáren vzniknout v průběhu letošního roku. Příprava inženýrských sítí by měla stát 2,5 milionu korun. V návaznosti na tuto investiční akci by město také rádo dosáhlo na dotace. Proto Město Podbořany požádalo o dotaci na výstavbu komunikace z programu Podpora výstavby technické infrastruktury pro rok 2015. Cílem podprogramu je formou dotace přispět na výstavbu technické infrastruktury pro následnou výstavbu rodinných domů. Maximální výše dotace je 50 tisíc korun na byt následně postavený na pozemku zainvestovaném prostřednictvím tohoto programu. Peníze na vybudování jedenácti pozemků má radnice schválené v rozpočtu.

Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video