Město po odstoupení firmy zrušilo výběrové řízení

Lucie Steklá 2015-04-02 12:19:00

Podbořany – Odvodnění komunikace v části města Na Kopci se odkládá. Důvodem je odstoupení firmy, jež vyhrála výběrové řízení na stavební akci. S nabídkou druhé firmy v pořadí nebyla radnice spokojena. „Rada vzala na vědomí odstoupení společnosti z důvodu údajného podhodnocení nabídky. Současně vzala na vědomí také to, že firmě nebude vrácena jistina,“ uvedl Karel Honzl, místostarosta Podbořan. Jistina propadá ve prospěch zadavatele ze zákona, protože uchazeč odstoupil od své nabídky. V tomto případě se jednalo o částku třicet tisíc korun.

Výběrové řízení tak podbořanští radní nakonec zrušili. Důvodem bylo neschválení uzavření a podpis smlouvy o dílo na realizaci prací mezi městem a v pořadí druhou společností z výběrového řízení. „Nesouhlasili jsme s druhou společností, protože mezi cenami prací byl značný rozdíl. Zatím co společnost, jež odstoupila, chtěla za práce 2,4 milionu, druhá v pořadí již požadovala 3,2 milionu. To je velký rozdíl,“ dodal. V rozpočtu ale Podbořany pro letošní rok ani takovou finanční částku nemají. Akce je tedy odložena a výběrové řízení zrušeno z důvodu nezajištění dostatečné finanční částky na akci Odvodnění komunikace Na Kopci. Kdy na realizaci dojde, zatím není jasné. Možné je, že se tako akce, zapojí do jiné investiční akce.

Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video