Zpřístupnění galerie si vyžádá nákladné opravy

Lucie Steklá 2015-04-08 13:14:00

Louny – Bezmála rok je již zavřená Galerie Benedikta Rejta v Lounech. Její prostory, architektonicky zajímavé stavby, nyní čeká nákladná rekonstrukce. Důvodem uzavření galerie byla havárie statiky, rozvodů a topného systému. „S tím souvisely masivní průsaky vody, což znemožňuje přístup veřejnosti do tohoto objektu,“ uvedla Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Ústeckého kraje.

Právě Ústecký kraj, který je zřizovatelem výstavních prostor, v současné době počítá s náklady ve výši deseti milionů korun na nutné opravy. Těmi mají být opravy hlavních pilířů v suterénu a také rekonstrukce schodišťové věže. „Naplánováno je již celkové odstranění této havárie, a to z vlastních prostředků kraje. Prozatímní odhad je přibližně deset milionů korun. V tuto chvíli se pracuje na vyhlášení výběrového řízení na dodavatele, není tedy zatím přesně možné určit časový harmonogram oprav,“ vysvětlila mluvčí s tím, že by kraj rád během léta zajistil práce v expozici. Galerie by se poté mohla nejdříve na podzim otevřít ještě před zahájením větších investičních akcí.

Více informací najdete v dnešním tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video