Bývalý místostarosta podal na město stížnost

Veronika Salášková 2011-08-25 01:04:00

Žatec – Rada města Žatce ve svých usneseních zveřejňuje od 17. března jména fyzických osob. Za to na ni byla podána stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů. Rada se proto usnesla, že až do dalšího jednání s Úřadem pro ochranu osobních údajů pozastaví zveřejňování jmen fyzických osob. Z našich zdrojů jsme zjistili, že stížnost podal opoziční zastupitel Aleš Kassal. Nejprve ji adresoval na Ministerstvo vnitra, odkud ji přeposlali na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Je s podivem, že zveřejňování jmen fyzických osob vadí právě bývalému místostarostovi Kassalovi, u něhož by se dalo spíše očekávat, že tento krok přivítá. Navazuje totiž na snahu jeho i předchozího vedení města o co největší transparentnost. Z tohoto důvodu  byla loni v červenci spuštěna Databáze veřejných zakázek na úřední desce města. A když nalezl pochybení a údaje, jež by už zveřejněny být neměly, mohl radu na její chybu upozornit a informace mohly být ihned z usnesení vymazány.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video