Memoriál K.R - pozvánka

Redakce 2015-04-30 15:42:00

LOUNY – V sobotu 2. května 2015 se v Lounech uskuteční po Jarním běhu druhá nejstarší sportovní akce ve městě. Na tradiční Memoriál Karla Raise se sjedou běžci a vozíčkáři ze všech koutů Česka, ale i Evropy. A i tentokrát to vypadá, že největší zájem ze zahraničí bude z Holandska a Slovenska.

Tento závod má mezi sportovci vynikající pověst a letošního roku se koná již 26. ročník silničního běhu, 23. ročník  závodu vozíčkářů a 6. ročník štafetového běhu 5×3 kilometry, to vše na trase Počerady – Louny 15 km. Po loňské úspěšné premiéře se uskuteční na stejné trati také 2. ročník závodu na kolečkových bruslích (in line skate) – muži a junioři –18 let a starší, ženy a juniorky –18 let a starší, dorostenci a starší žáci – do 17-ti let a dorostenky a starší žákyně – do 17-ti let.
Velkou popularitu si získává také štafetový běh pětičlenných družstev na 15 kilometrů (jeden úsek cca 3 km). Jde o družstva firemních, školních, sportovních,   rodinných či zájmových kolektivů i kolektivů ústavů sociální péče, bez   rozdílu věku, pohlaví, zdravotních či duševních hendikepů. V týmech mohou   vedle sebe startovat ženy i muži, děvčata i chlapci, děti, rodiče či   prarodiče či žáci a jejich učitelé. Každé družstvo musí mít vlastní jednotný   sportovní dres.
Součástí  Memoriálu  Karla  Raise  bude  již  tradičně Lidový  běh  s Mizunem pro  radost z pohybu a Dětský den. Start je před hlavním pavilonem v 10.45 hodin a trať je vedena po cestách výstaviště, bez výrazných převýšení. Sportovci s postižením a jejich doprovod absolvují vzdálenost 1 100 m (jedno kolo), ostatní běžci vzdálenost 2 200 m (dvě kola). Programem Dětského dne budou soutěže dětské atletiky pro nejmenší a mnoho dalších soutěží a dovednostních her, které připravili trenéři atletické přípravky ASK Elna Počerady a organizátoři z Městské knihovny Louny. Program je určen pro děti od 2 do 15 let. Probíhat bude od 8.45 do 14.00 hodin před hlavním pavilonem. Děti budou za své výkony a znalosti odměňovány drobnými dárky, které věnuje pořadatel a ostatní partneři Memoriálu Karla Raise 2014. Novinkou letošního roku je Mistrovství Loun ve cvrnkání kuliček. To se uskuteční od 9,30 v areálu baseballových hřišť u pavilonu B. Toto mistrovství organizačně zajišťuje Unie pro sport a zdraví Louny. Nebude chybět ani stánek Městské knihovny v Lounech a od 16. hodin se v kostele církve čs. husitské uskuteční charitativní koncert na podporu zdravotně postižených v Lounech.
Snahou organizátorů je opět vytvořit příjemnou atmosféru sportovně – společenské akce, která sbližuje všechny lidi bez rozdílu věku, zdravotních či duševních sil. A tak nashledanou v sobotu 2. května v Masarykových sadech v Lounech.

 

Ladislav Bába

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video