Město založí správu svých sportovišť: Organizace v Lounech postupně zastřeší šest areálů

Lucie Steklá 2015-05-06 11:26:00

Louny – Správa sportovních zařízení města Loun. To je název nové příspěvkové organizace, jejíž založení schválili na svém posledním zasedání zastupitelé Loun. Nová organizace postupně zastřeší šest velkých sportovišť v Lounech. Vzniknout by měla k 1. červenci letošního roku, tentýž den se funkce ujme nový ředitel, na jehož post radnice vypsala výběrové řízení. Uchazeč o ředitelskou funkci by měl mít vysokoškolské vzdělání, vztah k ekonomii a technické znalosti. Výhodou pro zájemce jsou zkušenosti s řízením a schopností prakticky řešit vzniklé situace.

Vznik správy sportovišť odsouhlasila většina, tedy sedmnáct, zastupitelů. Osm se hlasování zdrželo, jeden byl proti. „Město přechází na vyzkoušený model péče o svůj majetek. Byl nejvyšší čas pro tento krok,” řekl po hlasování místostarosta Jan Čermák. Správa sportovních zařízení vznikne s počátkem letních prázdnin. Jako první má pod novou správu přejít lounský zimní stadion. Současný provozovatel vyšel městu vstříc a souhlasil s předčasným ukončením platné nájemní smlouvy. Na začátku roku 2016 by jako další měla následovat městská sportovní hala a letní cvičiště, plavecká hala od června příštího roku, koupaliště od září. Až ve druhé polovině roku 2017 by pod správu nové organizace měl přejít fotbalový stadion Ladislava Nováka.

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video