Muzejní noc se nesla ve znamení her

Veronika Salášková 2015-05-26 13:55:00

Žatec – Muzejní noc se v Žatci v pátek 22. května konala již po deváté. Počasí jí přálo, což bylo jen dobře, protože velká část připraveného programu se odehrávala venku. Příchozím nabídla možnost prohlédnout si město z radniční věže i Chmelového majáku, zhlédnout výstavy v Galerii Sladovna a expozici Chmelařského muzea, přenocovat v knihovně, okusit pro tuto událost speciálně uvařené pivo v Chrámu chmele a piva či si vyzkoušet jak hraní starých her pod širou oblohou, tak i těch na počítačích.

Hry se letos Muzejní nocí hodně proplétaly. Regionální muzeum K. A. Polánka, které ji ve spolupráci s ostatními organizacemi, uspořádalo, zvolilo hry jako její letošní téma. „Letošní téma jsme si vymysleli sami, jsou jím – hry, zábava a uvolnění. To, co je pro mládež dnes nejbližší, a sice počítačové hry, reprezentuje muzejní noc v Křížově vile. Dnes jsme zde zahájili výstavu starých počítačů a retrogaming v našem pařanském doupěti,“ popsala ředitelka muzea Radmila Holodňáková. Protipól pak v zahradě muzea tvořily hry s předměty, s nimiž si hráli naše prababičky a pradědečci. Káča, kuličky, jojo, skákání gumy, přebírání nití, skákání blech apod. „Chtěli jsme ukázat rozdíly v tom, čím se bavila mládež kdysi a dnes,“ řekla ředitelka Holodňáková.

Více informací najdete v tištěném vydání Žateckých novin, fotogalerii k akci najdete zde

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video