Propojovací cesta se městu prodraží: V souvislosti s ní radnice uvažuje o uzavření ulice K Velodromu

Lucie Steklá 2015-05-27 10:09:00

Louny – Propojovací cesta, která vzniká mezi ulicemi K Velodromu a Dobroměřická v parku, se lounské radnici prodraží. Práce na výstavbě propojky jsou v plném proudu. Stavbaři při budování spojnice ale vytěžili více zeminy, než bylo potřeba, ta se musela doplnit. Kolem propojky ulic se v Lounech, ale i přilehlých Dobroměřicích a Lenešicích hovoří v poslední době často a to v souvislosti s možností uzavření výjezdu kolem kynologického cvičiště, již chce radnice pro automobilový provoz uzavřít.

Nová propojka má doplnit okruh pro in-line bruslaře v klidové zóně. Radnice za její vznik ale zaplatí o 213 tisíc korun více. Problém nastal v projektu, který uváděl chybnou hloubku pro odtěžení zeminy. „Firma toto nevěděla a odtěžila o deset centimetrů více, než musela. Deset centimetrů se muselo zase zavézt. Navýšení nákladů na akci schválili radní,“ vysvětlil Radovan Šabata, starosta Loun. Podle jeho slov bude město vícenáklady vymáhat na projektantech, jejichž to byla chyba a zodpovědnost. Propojka měla původně stát 1,6 milionu korun, hotová má být na začátku června. Vznikne tak větší okruh pro in-line bruslaře.

Více informací najdete v tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video