Od pátku do neděle se pojede Bibliotour

Alla Želinská 2015-06-04 10:44:00

Podbořany, Žatec – Podbořanská městská knihovna se zapojila do cyklomaratonu na podporu knihoven našeho regionu. Jedinečný cyklomaraton pro své čtenáře připravily knihovny v Klášterci nad Ohří, Chomutově, Litvínově, Jirkově, Mostě, Lounech, Postoloprtech, Žatci, Podbořanech a Kadani. Jízda má poukázat na to, že se knihovny mění a mají moderní neotřelý přístup hlavně ke svým čtenářům, kterým chtějí nabídnout zajímavé zážitkové aktivity.

Akce Bibliotour aneb Šlapeme s knihovnou startuje již v pátek ráno z Chomutova, a mezi účastníky bude i knihovnice z Podbořan Hanka Bulánková (na snímku nahoře). „K nám by to byla velká zajížďka po už ujetých mnoha kilometrech, takže se naší knihovnou neprojíždí. Za naši knihovnu pojedu já a jedna čtenářka. Akce se mohou účastnit i další naši čtenáři, a samozřejmě nejen oni, doprava a přeprava je ovšem na každém z nás,“ řekla paní Hanka. Chce zdolat na svém kole celou zhruba stokilometrovou trasu. „Nejvíc, co jsem najednou ujela na svém kole, je tak třicet kilometrů. Budeme mít přestávky, zastavovat se v knihovnách v Klášterci, Žatci, Postoloprtech, Lounech. Snad se nezruším, a docela se těším, že budu mít možnost shlédnout sousední knihovny, užit si jejich zázemí,“ usmívá se sympatická knihovnice, která bydlí ve Vroutku a s kolem se těsně před pátečním startem přemístí do Chomutova.

Více informací najdete v tištěném vydání týdeníku Region Podbořanska

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video