Na ubytovně je celkem klid

Pavel Macák 2011-05-08 01:00:00

Podbořany – Na ubytovně Barborka v Podbořanech je podle předložené zprávy podbořanským zastupitelům, kteří se sešli na jednání minulou středu, v celku klid. Zatím co kapacita ubytovny dovoluje majiteli ubytovat až 72 osob, v měsíci březnu zde bylo hlášeno k trvalému pobytu pouze 24 osob, z toho sedm cizinců. Vloni řešila přestupková komise celkem tři přestupky obyvatel této ubytovny. 

Jeden se týkal občanského soužití, kdy se slovně a fyzicky napadli nájemníci ubytovny, další přestupek spočíval v drobných krádežích na zahrádkách a třetí byl proti veřejnému pořádku, kdy jeden z obyvatel ubytovny pod vlivem alkoholu rušil noční klid. Zpráva dále konstatovala, že na ubytovně je vcelku velká migrace osob.
Co se týče celkové bezpečnostní situace ve městě ze statistických výstupů policie vyplývá, že od 1. 1. do 31. 3. bylo ve služebním obvodě OOP Podbořany zjištěno celkem 93 trestných činů, což je množství, které v loňském roce bylo za půl roku. Objasněnost trestných činů za toto období je pouze 36,45%.  Majetkových tr. činů bylo zjištěno 59, krádeží vloupáním bylo 38, což je dokonce více jak za loňský celý půlrok. „Jedná se o neuzavřenou statistiku, čísla jsou zavádějící, protože je několik pachatelů rozpracovaných dosud jim nebylo sděleno podezření a z tohoto důvodu nejsou dosud ve statistice vykázáni,“ objasnil zástupce vedoucí oddělení Otakar Vild.
Na úseku přestupků bylo šetřeno celkem 157 přestupkových spisů, objasněno bylo 119. Majetkových přestupků bylo celkem 58, objasněno bylo 27. V blokovém řízení bylo vyřízeno 65 přestupků v dopravě a 32 přestupků na úseku veřejného pořádku.  Od začátku roku byly zjištěny celkem 3 případy řízení pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video