Podbořanské investice stojí kvůli obstrukci

Jan Vnouček 2011-08-27 00:00:00

Podbořany – Šachová partie mezi Městským úřadem Podbořany a Ekostavbami pokračují. Rada města byla nucena zrušit hned tři výběrová řízení, jejichž výsledek lounská firma napadla u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten totiž vydal předběžné opatření, kvůli kterému nelze prozatím pokračovat v zadávacím řízení. Stavební společnost tak ve sporu s městem dosáhla dílčího úspěchu. Na neurčito se proto musely odložit investiční akce 1. etapa revitalizace obce Hlubany, revitalizace obce Hlubany a inženýrské sítě Aplka IV.

Teď se čeká,  jak rozhodne ÚOHS. Jestli dá za pravdu Ekostavbám, že jejich vyřazení z výběrových řízení z důvodu neuzavřeného reklamačního řízení na kurty TJ Tatran bylo neoprávněné. Nebo Podbořanům, že na toto opatření měly právo. Každopádně radnice nesedí s rukama v klíně. Bez ohledu na výsledek je připravena buď vypsat nová výběrová řízení za nových zadávacích podmínek, nebo zvolit cestu přímého zadání.
„S rozhodnutím ÚOHS se neztotožňujeme. Všechny investice ohrozil uchazeč, který ani jednou nepřišel s nejnižší cenou a soutěž nevyhrál. Dál chceme být otevření, ale očekáváme za to odpovídající kvalitu práce,“ tvdí Radek Reindl a prozrazuje další možný vývoj celé kauzy. „Všechny akce jsou do šesti miliónů, takže je možné, že navrhneme zastupitelstvu nabídnout je tomu nejlevnějšímu,“ řekl starosta.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video