Oldřich Kaiser s Dášou Vokatou v Žatci: Zahrají v zahradě Lidového domu na obnoveném Pospolifestu

Iveta Drlíková 2015-06-17 08:23:00

Pospolifest, jeden z prvních hudebních festivalů pod širým nebem v Žatci, se vrací. Za jeho vzkříšením stojí jeden z jeho zakladatelů Milan Drlík a občanské sdružení Funky Monkey Lucie Sivické. „Obnovit tradici Pospolifestu jsme se rozhodli na podzim minulého roku. Bylo nám líto, že po deseti ročnících skončil, když se po zavření Lidového domu nenašel jiný vhodný prostor.  V poslední době se v tomto ohledu situace ve městě zlepšila, a tak zkusíme na tradici navázat,“ sdělili nám pořadatelé důvody, které je k oživení akce vedly. Tak jako ve správné detektivce se pachatel většinou vrací na místo činu, tak i Pospolifest proběhne po několikaleté odmlce znovu v zahradě Lidového domu, kterou otevřel a zvelebil nový nájemce.

Pod Kaštanem si tak již v sobotu 20. června můžete od 19 hodin poslechnout domácí kapelu Stolní společnosti a po nich herce a muzikanta Oldřicha Kaisera s písničkářkou Dášou Vokatou. „Společně jsme vystupovali s programem založeným na básních Ivana Martina Jirouse, se kterým Dáša žila, jezdila po vlastech českých a vystupovala. Ona hrála na kytaru a zpívala vlastní písně, Magor recitoval své verše. A když umřel, oslovila mě Dáša, že by chtěla spolupracovat se mnou. Nevím, proč jsem mámu českého undergroundu napadl zrovna já, takový seriózní a národem obdivovaný herec, který svým životním stylem může jít všem příkladem. Na mou nesmělou námitku prohlásila, že si to chce vyzkoušet s komerčákem.  A bylo,“ popsal Oldřich Kaiser pro týden.cz , jak jejich duo vzniklo.
Drobnou změnou znovuobnoveného Pospolifestu je, že letos proběhne ve dvou termínech. V sobotu 20. června je na programu komornější varianta festivalu, na kterou pak 22. srpna naváže celodenní hudební maraton. „Původní myšlenku festivalu chceme určitě zachovat, takže prostor u nás opět dostanou místní a regionální amatérské kapely. Oproti komerčním festivalům, kde se točí víceméně stejné party, chceme na naše podium přivést zajímavé a neotřelé hudebníky, které by diváci v Žatci jen tak neviděli. Ať už je to právě Oldřich Kaiser s Dášou Vokatou, nebo v srpnu Ester Kočičková s kapelou Kujooni či DJ Ventolin, který spolupracuje například s kapelou Midi lidi. A už je jen na lidech, zda budou mít chuť vybočit ze zajetých kolejí,“ dodávají pořadatelé.  Červnový koncert je za 100 Kč v předprodeji a v den konání za 150 Kč. Předem jsou vstupenky k dostání v našich redakcích. Zájemci z Chomutovska si je mohou zakoupit v redakci týdeníku Nástup.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video