Podlaha tělocvičny snad v novém školním roce: Radnice schválila nové výběrové řízení, nevyhovující podlahu demontuje

Lucie Steklá 2015-06-17 08:34:00

Louny – Podlaha v tělocvičně Základní školy Přemyslovců se opět dočká opravy, přesněji výměny. Lounští radní souhlasili s vypsáním nového výběrového řízení na zhotovení certifikované podlahy ve školní tělocvičně. Podlaha, která je v budově nyní, a s kvalitou jejího provedení radnice nesouhlasí, bude demontována. Před zimními měsíci by tak mohli žáci již konečně opět začít svoji tělocvičnu využívat pro hodiny tělesné výchovy.

„Chceme, aby u demontování podlahy byl přítomen soudní znalec. Až se podlaha začne rozebírat, aby viděl, jak je zhotovena a vyjádřil se ke spodní stavbě. Mohl by se tak najít důvod zvlnění podlahy, ke kterému došlo. Jestli byla chyba od začátku v jejím položení nebo jinde,“ uvedl Radovan Šabata, starosta města. Sundáním podlahy dojde pravděpodobně k jejímu zničení, což by mohlo nést následky u soudu, proto bude přítomen soudní znalec.
Rekonstrukce tělocvičny v ZŠ Přemyslovců proběhla loni v létě, od té doby je nepřístupná. Žáci musí chodit na tělocvik do nedaleké sokolovny, škola přichází o finanční prostředky z pronájmu tělocvičny sportovcům, hlavně basketbalistům. Od nového školního roku by ale mělo být vše vyřešeno a škola mít svoje prostory k dispozici. Radnice totiž rozhodla o vypsání nového výběrového řízení a položení zbrusu nové podlahy, což se ale neobejde bez sundání té současné. „Již třikrát jsme dodavatele podlahy vyzvaly k jejímu odstranění. Ani na jednu výzvu nereagoval. K demontování tak zřejmě dojde tedy až před pokládáním nové podlahy. Tu necháme zhotovit certifikovanou přímo pro basketbal, protože ve škole mají zázemí basketbalisté. Chceme předejít dalším problémům,“ vysvětlil R. Šabata.

Více informací čtěte v tištěném vydání týdeníku Lounský press

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video