Město koupí ubytovnu Meta

Lucie Steklá 2015-06-17 08:37:00

Postoloprty  Z rezervního fondu použije postoloprtská radnice finanční prostředky na zaplacení kupní ceny ubytovny Meta. Právo koupě získala rad-nice jako vítěz výběrového řízení s nejvyšší nabídkou, což bylo bezmála sedm milionů korun. Radnice chtěla zkusit objekt získat od ČEZu na spátky, které by ale byly úročeny a do majetku města by budova byla přepsána na katastru nemovitostí až po zaplacení celé částky. Tak dlouho ale město čekat nechce, protože má v plánu žádat o dotace.

„Zatím platí varianta, že v budově vybudujeme dům s pečovatelskou službou. Ze současného zařízení, kde jsou velmi špatné podmínky, by se tam přestěhovali lidé, další byty bychom nabídli k pronájmu,“ uvedl Zdeněk Pištora, starosta Postoloprt. V minulých dnech se postoloprtští radní vydali do objektu Mety na výjezdní zasedání, aby viděli, jak budova vypadá také uvnitř. V současné době je připravena kupní smlouva, jejíž podepsání musí na svém jednání schválit zastupitelé, kteří jsou z větší části pro. Ihned po získání ubytovny do svého majetku chce radnice požádat o dotaci na zateplení, které je pro budoucí provozování objektu důležité.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video