Pomohli kostelu a padl i rekord

Alla Želinská 2015-06-18 10:41:00

Libyně – Letošní festival v Libyni se jevil spíše komornější. Během dne bylo neskutečné parno a na hlavní koncert se jazzmanem, flétnistou a skladatelem Jiřím Stivínem přišla obrovská průtrž mračen, která zalila prostranství kolem kostela vodou.  Lidé se museli schovat v kostele. Program přesto jel dál. V kostele se improvizovalo a exkluzivní host zahrál fantasticky. Dokonce si to rozdal i s vítězem Libyňského poháru. Ač počasí ne-přálo, o to byla atmosféra příjemnější. Dorazil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel, starosta Lubence Jiří Chaloupecký, senátorka Alena Dernerová. Několik lidí přislíbilo i finanční částku na opravu kostela sv. Jiljí.

Na vytvoření světového rekordu v Land artu se podílely základní školy z Lubence, Chýše, Kryr, Podbořan (také gymnázium Podbořany), ze Žlutic a Vroutku. Zapojilo se i mnoho návštěvníků festivalu, a tak nakonec 611 účastníků vytvořilo čáru o délce 703 metrů! Rekord bude zapsán do české Guinesovy knihy rekordů. Bílá čára započala během diskuze s ikonami českého výtvarného umění Ivanem Kafkou a Tomášem Rullerem. Za celou akcí zodpovědně stála MUDr. Dana Šašková a rodina Yakhobova.

Celý článek čtěte v tištěném vydání Regionu Podbořanska

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video