Cílem je vylepšení zázemí sportovních zařízení: S touto koncepcí se ujímá postu Radek Příhoda, ředitel Správy městských sportovi

Lucie Steklá 2015-07-01 12:10:00

Louny – Ředitelem nově vznikající městské organizace Správa sportovních zařízení města Louny bude Radek Příhoda. Zvítězil ve výběrovém řízení a lounští radní s jeho jmenováním do funkce souhlasili. Pro jeho jmenování zvedlo ruku všech sedm přítomných z celkem devíti radních.

Louňané si ho pamatují již z dob, kdy Příhoda pracoval jako zástupce ředitele lounské městské policie, fotbaloví fanouš-kové ho znají coby uznávaného mezinárodního rozhodčího.
Od prvního srpna bude nový ředitel spravovat šest velkých sportovišť, patřících městu. Jedná se o zimní a fotbalový stadion, sportovní a plaveckou halu, koupaliště a letní cvičiště. „Nový ředitel má bohaté zkušenosti ze sportovní oblasti, které bude v této funkci potřebovat,“ řekl po jeho jmenování Radovan Šabata, starosta Loun. Na pondělním zasedání se R. Příhoda představil zastupitelům města Louny. Řediteli Správy sportovních zařízení jsme položili několik otázek.


S jakými cíli se ujímáte funkce ředitele organizace, která bude mít v konečné podobě ve správě šest zařízení?

Mým  cílem bude spravovat a vylepšovat sportovní zařízení města Loun nejenom pro sportovní kluby, ale také pro širokou veřejnost, a zejména pro děti a mládež. Nebráním se žádnému nápadu či podnětu, který může sportovní zařízení posunout tímto směrem a jsem připraven na toto téma komunikovat jak se sportovci, tak s veřejností a samozřejmě se zástupci města Louny.
Využijete při svém postu zkušenosti z pozice fotbalového rozhodčího?
Rád bych v této pozici zúročil všechny svoje znalosti a dovednosti, které jsem nabyl na základě svých dosavadních životních a pracovních zkušeností a samozřejmě využil své znalosti a kontakty v oblasti sportu.
Máte koncepci jak například dál rozvíjet jednotlivá sportoviště ve městě, nebo představu, co v nich případně změnit či vylepšit?
Ano. Koncepci jsem zpracoval do výběrového řízení. Představu jak vylepšit sportovní zařízení mám, ale vše bude také záležet na finančních možnostech. Několik příkladů pro představu přesto mohu uvést.
Zimní stadion potřebuje vylepšit zázemí pro děti a  mládež (šatny, sociální zařízení, celkově zlepšit prostředí), veřejnost (veřejné bruslení). Ve sportovní hale nás čeká již schválená výměna podlahy (palubovka), do budoucna by mělo dojít k výměně sedaček pro veřejnost. V plavecké hale bych chtěl docílit celkového vylepšení prostředí (modernizace šaten, vstupy na magnetické karty, zajištění oddychové zóny, kvalitní rekuperace za účelem snížení vlhkosti apod.).  Jak již jsem uvedl, vše bude záležet na finančních možnostech organi-zace a potřebách sportovních zařízení a tím stanovení si priorit na základě postupných analýz sportovišť.

Celý rozhovor najdete v dnešním tištěném vydání Lounského pressu

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video