Od října nikoliv Česká pošta, ale Partner

Alla Želinská 2015-07-02 13:08:00

Nepomyšl – Dvě hodiny denně od 14 do 16 hodin od pondělí do pátku funguje v Nepomyšli v současné době pobočka České pošty. V tomto omezeném režimu, nicméně v klasické podobě, ovšem nepomyšlská pošta bude fungovat už jen pár měsíců. Od října by měla být převedena na projekt pošta Partner. Zastupitelé v pátek schválili návrh příslušné smlouvy mezi Českou poštou a městysem.

„Jak již před nedávnem uvedl v tisku generální ředitel České pošty Martin Elkán, bude se i nadále pokračovat s převody poboček na Pošty Partner. V tom duchu proběhlo i naše jednání se zástupci České pošty. Pokud chceme pro občany službu zachovat, musíme přistoupit na tento model,“ uvedl starosta Nepomyšle Josef Lněníček.
Předloni se městysu Nepomyšl podařilo zrušení tamní pobočky České pošty zabránit a pošta do loňského roku fungovala tak, jak lidé byli zvyklí. Poté však byl její provoz významně omezen, což opět vyvolalo diskuzi ohledně transformace klasické pošty. Pošta ČR navrhovala zřídit v Nepomyšli výdejní místo, což by ovšem pro občany znamenalo absolutní okleštění poštovních služeb (de facto by šlo jen vyzvedávat dopisy, nešly by realizovat téměř žádné peněžní služby a podobně). Městys Nepomyšl proto variantu výdejního místa radikálně odmítl a začal jednat s Českou poštou o zřízení projektu Partner v obci. A tak od 1. října má v Nepomyšli fungovat místo klasické pošty pošta Partner.
Pro občany se nic v provozu pošty nezmění, naopak ze současných dvě hodiny denně by byla pošta otevřena tři hodiny denně a dále lidé budou moci realizovat transakce, na které byli zvyklí. Rozdíl bude v tom, kdo bude zaměstnance pošty financovat. Doposud to byla Česká pošta, nyní personální a i některé provozní náklady bude hradit obec. Pošta bude městysi Nepomyšl hradit paušálně měsíční provizi ve výši 6 000 Kč + 300 Kč paušál za telefon + 3 Kč za transakci + provize 4,2% z ceny za prodej poštovních cenin a zboží a max. 2 490 Kč měsíčně příspěvek v závislosti na skutečné ceně datového připojení. Dále městys může získat provizi 9 600 Kč ročně v závislosti na počtu oprávněných stížností k 31. 12. daného roku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video