Letní lounské vábení nabídne návštěvníkům několik novinek

Redakce 2015-07-08 11:37:00

Louny (bab) Letní lounské vábení má už počátkem prázdnin svoji konkrétní podobu a dolaďují se spíše jen detaily. Na co se mohou návštěvníci těšit a jaké jsou novinky, na to jsem se zeptal tajemníka komise LLV Michala Ovšonky. Jen pro připomenutí, letošní oslavy se konají o víkendu ve dnech 14. až 16. srpna.

Program je opět velmi bohatý. Ale přeci jen se zeptám, zda se menší dotace peněz nedotkla řekněme těch lepších pořadů či vystoupení?
Ano, program je stejně široký, jako v předchozích letech, nemyslím si, že by se rozpočet nějakým způsobem promítl do tzv. lepšího programu. Tituly jako Monkey Business a Ewa Farna jsou myslím dostatečnými tahouny.
Letos se koná již 12. ročník. Jaké jsou letos významné novinky?
Novinkou letošního ročníku je program, který proběhne v Sokolovně. Ponese název Tančírna 1. Republiky a je určen pro ty, kteří mají chuť si zatančit či si jen během nedělního odpoledne poslechnout trochu hudby. Tančírna je v programu zařazena na nedělní odpoledne, kdy od 14 hod. vystoupí Lounská Třináctka, od 16 hod. Clarinet Society a od 18 hod. Big Band Milana Bitnera. Po roční pauze jsou do programu opět zařazena studentská divadelní představení a to v sobotu ve Vrchlického divadle, kde budou k zhlédnutí hry Lucerna a Když básník, tak prokletý.
Vyvrcholením slavností je vždy oslava řeky Ohře. Můžete prozradit proč je nyní již v pátek?
Oslava řeky Ohře byla, je a bude významnou částí Letního lounského vábení. Z důvodu časové náročnosti její přípravy a zároveň časové kolize těchto příprav se závody dračích lodí, komise rozhodla přesunout oslavu řeky Ohře na páteční večer.
Velmi populární jsou dračí lodě, předpokládám, že i letos je velký zájem. Bude i letos u veslařů jazzová kavárna?
Ano, závody dračích lodí jsou každoročně velmi populární a samozřejmě proběhnou i letos. Již v tuto chvíli se na nás a i na pořadatele, kterým je Veslařský klub Ohře, obrací velké množství zájemců o účast v tomto závodě. Kavárna u veslařů bude, jestli bude jazzová či jiná se v tuto chvíli nechme ještě překvapit.

Celý rozhovor najdete v tištěném vydání Lounského pressu

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video