Zloděj si vzal na mušku sídliště

Veronika Salášková 2015-07-28 14:31:00

Žatec (str, sal) Do několika panelových domů na žateckém sídlišti Jih se pokusil vloupat místní mladík. Většinou pouze poškodil dveře, podařilo se mu však ukrást kolo. Způsobil škodu za téměř šedesát tisíc korun.

Mladík (21 let) ze Žatce se zřejmě s úmyslem krást pokoušel koncem června dostat do domu v Javorové ulici. Poškodil přitom vchodové dveře do domu a dále dveře na chodbě, kterými se dále vstupuje k jednotlivým bytům. Pokus mu však nevyšel, tak zkoušel štěstí o kus dál, v Růžové ulici. V tomto případě poškodil vchodové dveře v oblasti zámku. Úspěšný byl ale až o několik dnů později, kdy bez použití násilí vnikl do dalšího z panelových domů v Růžové ulici a z balkonu v mezipatře odcizil po překonání zámku dveří horské pánské kolo. V páchání trestné činnosti pokračoval i nadále a následně opět zkoušel v dalším vchodě panelového domu v Javorové ulici překonat vstupní dveře. Aniž by vnikl dovnitř, majetek vlastníků značně poškodil. Mladík skončil v rukou policistů. „Celková škoda, kterou svým počínáním způsobil, byla odhadnuta na 58 tisíc korun,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video