Brusel schválil pobídky Nexenu

Veronika Salášková 2015-07-28 14:33:00

Triangle, Brusel (uk, sal) Evropská komise schválila Česku investiční pobídku pro společnost Nexen Tire. Továrna na pneumatiky u Žatce tak může získat regionální podporu ve výši 3,2 miliardy korun. Částka se skládá z přímé dotace, příspěvku na vytvoření pracovních míst, daňových úlev a zvýhodněné ceny pozemku.

Evropská exekutiva míní, že české pobídky odpovídají evropským pravidlům o státní podpoře a budou napomáhat regionálnímu rozvoji, aniž by přitom nepatřičně narušovaly hospodářskou soutěž na vnitřním trhu. Česká republika oznámila Bruselu, že plánuje podpořit výstavbu nové továrny na pneumatiky celkovou částkou 116,8 milionu eur (přes 3,2 miliardy korun). Tato suma sestává z přímé dotace ve výši 39,7 milionu eur (přes miliardu Kč), z příspěvku na vytvoření pracovních míst ve výši 10,1 milionu eur (asi 272 milionů korun) a z daňových úlev a zvýhodněné ceny pozemku vyčíslených přibližně na 67 milionů eur (cca 1,8 miliardy Kč).
Továrna na pneumatiky pro osobní a lehké nákladní vozy by měla v zóně Triangle začít vznikat letos na podzim.
Jihokorejská firma podle českých úřadů investuje do stavby přes 22 miliard korun a slibuje vznik 1384 pracovních míst.

Celý článek čtěte v tištěném vydání Žateckých novin

 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video