Věznice v Drahonicích se v brzké době otvírat nebude

Alla Želinská 2015-07-30 09:34:00

Drahonice – Věznice v Drahonicích zatím v nejbližší době obnovena nebude, i když se o tom od jara uvažuje. Důvodem je vysoká finanční náročnost, na objektu by bylo potřeba provést větší opravy. Tato situace se ale může kdykoli změnit, protože stále stoupají počty lidí umístěných ve věznicích kvůli výkonu trestu.

Již letos na jaře se objevila zpráva, že vězeňská služba opět uvažuje o otevření tohoto zařízení. Vězeňská služba zavřela věznici před dvěma lety kvůli tomu, že tehdejší prezident Klaus udělil rozsáhlou amnestii, v celé ČR bylo propuštěno přes šest tisíc vězňů, věznice se vyprázdnily a drahonické zařízení bylo poloprázdné a málo využité.
Potom se objevily úvahy, že by areál měl být prodán. Dokonce z Lubence zazněly obavy, aby se do uzavřené věznice v Dra-honicích nestěhovaly, jako do ubytovny, nepřizpůsobivé osoby.
Nyní ovšem počty vězňů znovu stoupají a ve výkonu trestu už je jich stejně, jako bylo před Klausovou amnestií. Drahonice jsou tedy opět „ve hře“. Přesto aktuální otevření vězení v Drahonicích není přímo na pořadu dne. Mluvčí Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR Hana Löffelmannová uvedla: „Objekt Drahonice je aktuálně ponechán v majetku Vězeňské služby ČR, prozatím však nebude využíván pro realizaci výkonu trestu odnětí svobody z důvodů vysoké finanční náročnosti opětovného zprovoznění. Analyzujeme ovšem další možnosti využití objektu pro účely v rámci vězeňské služby."

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video