Jedna objížďka skončí, druhá začné

Jan Vnouček 2011-09-01 00:00:00

Podbořany, Očihov – Jedna dobrá, a jedna špatná zpráva čeká motoristy začátkem září na Podbořansku. Očihovské potěšilo, že se dnes, 1. září, otevřel rekonstruovaný most u Očihovského rybníku. Takže konečně dojedou do Podbořan přímo. Ovšem komplikace nastanou každému, kdo se bude chtít z centra Podbořan dostat k nemocnici nebo městskému úřadu. Firma Herkul totiž 12. září začne rekonstruovat vozovku v ulici Dukelská od nové kruhové křižovatky až k tzv. Rozcestí, tedy ke křížení s ulicemi Letovská a 5. května. A obnova to bude opravdu kompletní, tedy včetně výměny starých konstrukčních vrstev až do hloubky 60 cm.

„Odfrézujeme svchní vrstvy a odtěžíme podloží. Pak nasypeme nové štěrky, beton a obalovaný kámen. Než uděláme nový povrch, musíme přeložit některé inženýrské sítě a vybudujeme odvodnění silnice,“ seznámil zběžně s postupem prací stavbyvedoucí Lukáš Spal z firmy Herkul.
Kvůli celkové uzavírce této ulice bude celá akce rozdělena do dvou etap, aby došlo k zajištění dopravní dostupnosti.
První část potrvá do 20. října a druhá, kdy dojde i na renovaci chodníků, skončí až 30. listopadu. Automobilisté se v první etapě budou plně uzavřeným úsekům Dukelské ulice muset vyhýbat ulicemi Partyzánská a Antonína Dvořáka. „Vybrali jsme tři objízdné trasy,“ nastínil vedoucí celé stavby, kudy se bude v Podbořanech na podzim jezdit. Pro vozidla nad 3, 5 t zůstává objízdná trasa Očihov – Kryry – Vroutek – Podbořany. „Kvůli zásobování jsme sice pro kamiony otevřeli odbočku v Pšově, ale pro tranzit je výhodnější se centru města vyhnout,“ spekuluje Spal.  Oficiální objíždka pro ostatní dopravu, včetně autobusů, povede Revoluční ulicí přes Masarykovo náměstí  a ulici Přátelství do Nádražní. Odtud bude doprava svedena do Alšovy a Valovské ulice a konečně do 5. května. Naplánovaná je také objízdná trasa pro místní obyvatele. Ta povede ulicemi Cyrila a Metoděje, Partyzánskou, částí Dukelské a Antonína Dvořáka.
Rekonstrukce Dukelské ulice je součástí celkové opravy silniční komunikace II/224, jejíž investorem je Ústecký kraj.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video