Lidé mají připomínky k trhům na náměstí

Veronika Salášková 2015-08-18 12:03:00

Žatec – Již pátým rokem se v Žatci konají farmářské trhy, letos se k nim přidaly také trhy se spotřebním zbožím. Stánky na nich však poslední dobou spíše ubývaly, čímž se snižoval i nabízený sortiment.

Farmářské trhy probíhají vždy jednou za čtrnáct dní ve středu, trhy se spotřebním zbožím se konaly vždy v pátek v týdny, kdy nebyly farmářské trhy. Zdá se to logické, přesto se však řada lidí pletla v tom, kdy prodejní stánky trhovců na náměstí Svobody vlastně potká. Objevily se proto dotazy, proč se nekonají každý týden vždy ve středu, pouze by se střídalo nabízené zboží. „Pátky se pro trhy se spotřebním zbožím zvolily proto, že trhovci jezdí i po jiných městech, tudíž středy jim nevycházely. Z toho důvodu se konají i farmářské trhy jednou za čtrnáct dní, kvůli nízké návštěvnosti i kvůli vytíženosti trhovců,“ vysvětlila Simona Janoušová, referentka kultury a cestovního ruchu žatecké radnice. Dodala, že kvůli nízké návštěvnosti trhy se spotřeb-ním zbožím již skončily. Některým lidem také vadilo, že trhy končí příliš brzy, někdy již okolo 15. hodiny, takže si na ně nestihnou dojít nakoupit.  „Trhy původně byly do 17 hodin, po pár termínech ale provozovatel požadoval změnu provozní doby, protože lidi chodí nakupovat převážně dopoledne. V letních měsících je většinou i potřeba skončit dříve, většinou mají potravinové zboží a vzhledem k teplotám by jeho kvalita nevydržela,“ vysvětlila.
Spousta z nakupujících není spokojená ani s nabízeným sortimentem a nízkým počtem stánků. V letních měsících stávaly na náměstí pouze tři či čtyři prodejci. „Nasmlouvaných prodejců je dvanáct, což stabilně bývá. Opět se vrátím k letošním letním teplotám, kdy poslední termíny provozovatel zasílal omluvu kvůli nepřízni počasí,“ dodala. Někteří Žatečané se také podivovali, proč se trhy konají na ploše náměstí a ne v jeho podloubích, kde před lety prodávali svoje výpěstky zahrádkáři. Zajímalo je také, proč na trzích nenabízí své zboží místní výrobci a pěstitelé.
„Pokoušeli jsme se i v loňských letech oslovit místní pěstitele a výrobce, ale narazilo se na problém z jejich strany. Nedokázali si prodejní stánek personálně zabezpečit. Možnost přemístění trhů do podloubí budeme s provozovatelem konzultovat,“ řekla Simona Janoušová. Dodala, že připomínkami občanů se budou zabývat a zkonzultují je s organizátorem trhů.
Vzhledem k vytíženosti trhovců budou farmářské trhy pokračovat dále jednou za čtrnáct dní ve středu, nejbližší proběhnou v příštím týdnu. Trhy se spotřebním zbožím, které se konaly v pátek, kvůli nízké návštěvnosti skončily.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video