Vábení přilákalo tisíce návštěvníků

Lucie Steklá 2015-08-19 12:22:00

Tisíce lidí během víkendu navštívily oblíbené slavnosti v Lounech, již dvanáctý ročník Letního lounského vábení. Pro návštěvníky perly na Ohři byl připraven bohatý kulturní i sportovní program, nezapomnělo se ani na děti. Protože jsou slavnosti směřovány jako oslava řeky Ohře, patřilo jejich zahájení právě jí.

U veslařského klubu se na řece odehrál poetický příběh řeky, oficiální zahájení proběhlo již v odpoledních hodinách na náměstí Funny orchestrem, v šest večer návštěvníky přivítal starosta Loun Radovan Šabata. K hlavním hudebním hvězdám patřila v pátek večer zpěvačka Ewa Farna, před ní se představily kapely Paralet a Karamel. Sobotní hlavní scéna patřila kapele Monkey Business, folk a country scéna přivítala například skupinu Průvan, ve Stromovce se rozezněly tóny skupiny Laura a její tygři. Sobotní odpoledne bylo v parku určeno dětem, pro něž program připravilo divadlo Mazec, vyzkoušet si mohly keramický či střelecký koutek. Na své si přišli také sportovní příznivci u turistického pochodu, při cykloturistickém závodu, fotbalovém turnaji či na Běhu letního lounského vábení. Stovky příznivců fandily také při závodech dračích lodí u veslařského klubu. Zrušen musel být kvůli suchu a vysokému nebezpečí požárů ohňostroj, který nahradila  laserová show. Fotografickou reportáž najdete na straně dvě v tištěném vydání Lounského pressu, více fotografií v galerii zde.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video