Petici podepsalo více než tisíc lidí

Alla Želinská 2015-08-27 09:49:00

Podbořansko – Starostové z Podbořanska protestují proti záměru ministerstva vnitra zřídit v bývalé věznici v Drahonicích zařízení pro uprchlíky. Přidalo se k nim i vedení Ústeckého kraje. Místní odeslali peti-ci, je na ní přes 1200 podpisů.

„Petice se rozšířila do všech jedenácti sídel svazku obcí Podbořansko a také do Chyše těsně za hranicí našeho a Karlovarského kraje. Podpisů jsme shromáždili za deset dnů více než tisíc dvě stě. Kopie petičních archů jsme poslali na ministerstvo vnitra, do poslanecké sněmovny, do senátu, hejtmanovi Ústeckého kraje, dále prezidentu ČR a osobně jsme předali ověřené kopie petičních archů prvnímu náměstku ministra vnitra Jiřímu Nováčkovi při jeho návštěvě naši obce v pátek 21. srpna,“ uvedl sta-rosta Lubence Jiří Chaloupecký.
Pátečního setkání v Lubenci se dále zúčastnili zástupci Policie ČR, vězeňské služby, ředitelka kanceláře ministra vnitra Adéla Bruknerová a ředitel odboru azylové a imigrační politiky Tomáš Haišman.
To, že k setkání nebyli přizváni, trochu mrzí vedení podbořanské radnice. „Dosud nevíme oficiálně nic, všechny informace máme neoficiálně ze sdělovacích prostředků. Město Podbořany nekontaktovalo ani ministerstvo vnitra, ani ministerstvo spravedlnosti. Starosta města nebyl pozván na žádné setkání, které by se Drahonic týkalo – přesto že je to v našem správním obvodě. A například stavební úpravy musí povolovat náš stavební úřad,“ říká tajemník Městské-ho úřadu Podbořany Martin Gutzer.

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video