Dočesná oděla město do chmelového hávu

Veronika Salášková 2015-09-08 13:13:00

Žatec – Milovníci dobrého piva, hudby a zábavy si v Žatci na své přišli v pátek 4. a sobotu 5. září, kdy se zde konal již 58. ročník Dočesné. Chmelové slavnosti tradičně přilákaly desetitisíce lidí. Počasí jim oproti prvotním předpovědím, které hrozily deštěm, přálo.

Program běžel stejně jako v loňském roce paralelně na třech scénách – na náměstí Svobody, náměstí Prokopa Velkého a v letním kině, které nabídly bohatý program. Na všech třech proběhlo v pátek v 18 hodin slavnostní zahájení za zvuků fanfár. Na scéně na náměstí Svobody vystoupila Chmelobrana Žatec, která zapěla svou hymnu a spolu se starostkou Zdeňkou Hamousovou připila pivem na zdařilý průběh Dočesné. Poté patřilo pódium vystoupení dětí ze žateckých škol a organizací. Před 20. hodinou je vystřídala skupina Lucie revival, která představila osvědčené pecky svých vzorů. Krátce před půl desátou došlo na páteční vrchol – projekt The Wall – koncertní a scénické ztvárnění projektu Pink Floyd Filipem Benešovským a přáteli, který byl na Dočesné k vidění přesně před deseti lety. Stavěla a bourala se během něj zeď a díky ze žatecké ZUŠky zahazovaly své školní aktovky. Pódium na náměstí Prokopa Velkého hostilo v pátek Tam Tam Batacudu, Veronu, YoYo Band a Průvan. V letním kině si v pátek při vystoupení kapely Arakain na své přišli příznivci tvrdší muziky. Poté je vystřídal Tonny Blues Band s Melanií Scholtz, Eddie Stoilow a Zakázaný Ovoce.
V sobotu zahájila scénu na náměstí Svo-body domácí Žatečanka, která provázela soutěž v tanci s korbelem piva na hlavě a ukázku ručního česání chmelničky. Odpo-ledne potom patřilo vystoupením Jakuba Smolíka a zpěvačky Elis. První sobotní třešničkou na dortu byl koncert zpěvačky Anny K, která svým temperamentem naprosto strhla publikum. Dováděla a laškovala s ním, připíjela davu pivem a volala na ně: „Chci vidět vaše pivo!“ Když pak několikrát poznamenala, že je jí zima, poslala jí jedna z divaček na pódium svou šálu. Není proto divu, že zpěvačku rozdováděné publikum moc nechtělo pustit z pódia. Následovalo však vystoupení skupiny Stromboli se zpěvačkou Bárou Basikovou, jeden z hudebních bonbonků tohoto ročníku, který si diváci náležitě užili. Spolu s nimi ho celé zhlédla i Anna K, která se také zašla s Bárou Basikovou pozdravit do její šatny. O úžasné zakončení programu scény před radnicí se postaral bubenický virtuos Mike Terrana, který přítomné naprosto ohromil svou hrou na bicí a dokonce i zpěvem jedné z balad Franka Sinatry.
Sobotní scéna u Chmelového majáku přivítala odpoledne mimo jiné Queens of everything, skvělou Pohřební kapelu, Traband, Dashu a Pajky Pajk Quintet či Fešáky. Letní kino v sobotu nabídlo oblíbené Horkýže Slíže, které si nechal ujít jen málokdo. Vystřídal je Hlahol, Pipes and Pints, Vilém Čok a Bypass a v noci zakončili Dymytry.
Ve Dvořákově ulici se po oba dny tradičně rozkládalo historické tržiště s dobovými prodejními stánky, dobovými řemesly, soutěžemi pro děti a rodiče či rytířskými souboji. Ve skateparku pod hradbami proběhly v sobotu Streetball Cup Žatec 2015, Skatečesná a Festival Underwall.

Celý článek najdete v tištěném vydání Žateckých novin, fotogalerii z Dočesné nahrajeme během dne

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video