Nejdřív úpal, pak omrzliny

Jan Vnouček 2011-09-03 00:01:00

Vroutek – Vroutecký festival Rock for Churchil si letos během dvou dnů prošel  teplotním rozdílem okolo dvaceti stupňů Celsia. V pátek museli publikum, zmožené tropickým vedrem, chladit domácí hasiči a v sobotu, když rtuť teploměru spadla k patnácti stupňům, jeich roli převzalo šedivé nebe, když areál pokropilo několikahodinovým studeným deštěm.  Ale případné zdravotní neduhy neměly šanci. Každý, kdo vstoupil do areálu Myslivny, totiž dostal koňskou dávku protilátek jménem dobrá muzika a festivalová atmosféra. Hexavakcína složená z mnoha žánrů moderní hudby a šmrncnutá špičkovými kapelami, jako byly třeba britská General Levy či jamajská Earl 16, nutila tančit a radovat se bez  ohledu na povětří, zvířený prach či rozbředlé bahno. Na 12. ročníku Church(ill)u si svou imunitu zvýšilo okolo 4 tisíc návštěníků převážně ze severních a středních Čech. Jana Chmelíková dorazila z Prahy. Přijela hlavně na  rakouskou skupinu Parov Stelar band.

„Jsem tu poprvé, líbí se mi, že je tu jiná sestava, než dneska fesťáky mívaj,“ prohlásila. Poprvé dorazil také Tomáš Kučera z Mostu. „Jsem tu s partou na jejich doporučení, mají to tu rádi,“ souhlasil s nimi. Zato Vlaďka Špatenková ze Žatce, ale původem z Podbořan, je živoucím inventářem festivalu, protože byla už na jeho prvním ročníku. „Jezdíme pokaždé,“ potvrdila i za své kolegyně. „Jsme spokojeni s návštěvností, která oproti loňsku vzrostla, průběhem, kvalitou hudby i zvukovou stránkou,“ řekl šéf celého podniku Kamil Šír.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video