Pomohli rodině v tíživé situaci

Lucie Steklá 2015-09-16 13:09:00

Louny, Chraberce – Rodina Mikulových, se čtyřmi malými dětmi, z obce Chraberce se před několika lety dostala díky koupi domu do velice tíživé finanční situace. Původní majitelé svým nečestným chováním způsobili rodině nemalé problémy. Právě takové rodiny podporuje organizace Alemonia, která svoji činnost na Lounsku zahájila na jaře letošního roku.

„Jsme tu pro radost dětem i maminkám. Čtyři kamarádky a zakladatelky organizace, které pochází z Loun. Po podpoře dětí v Africe, kde jsme neměly zpětnou vazbu, jsme se rozhodly pomáhat rodinám v našem okolí,“ uvedla Šárka Hlaváčková ze sdružení Alemonia. První akcí sdružení bylo dubnové seznamovací odpoledne na lounském náměstí. Alemonia se zaměřuje na pomoc dětem, které to potřebují. „Po setkání s Janou Mikulovou, maminkou čtyř dětí, a seznámení se s tímto příběhem jsme se domluvily, že vybavíme školními potřebami její tři děti, které nastupují v září do první třídy,“ řekla Š. Hlaváčková. A tak se také stalo. Sedmiletá dvojčata Dominič-ka a Kristýnka a o rok mladší Vítek dostali tašku do školy včetně veškerého vybavení, batůžky na výlety a společně se starším bráškou si ihned po předání rozbalili balíčky plné dobrot. Rozzářené oči, úsměv na tváři a veliká radost z dárečků. „To vše jsme mohly vidět v poslední srpnovou neděli, kdy jsme měly možnost setkat se s rodinou Mikulových a jejich dětem předat výbavu do první třídy. Přejeme školákům úspěšný školní rok plný nezapomenutelných zážitků a těšíme se na další setkání a spolupráci s touto báječnou rodinou,“ dodala členka sdružení.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video