Audit teplárny neprošel ani podruhé

Redakce 2015-09-23 09:12:00

Žatec (jv) Teplárna a probíhající rekonstrukce jejích kotlů jsou na žateckém zastupitelstvu stále ožehavým tématem, které ilustruje rozpory mezi zastupiteli. Již podruhé zde byl vznesen návrh na uskutečnění auditu v Žatecké teplárenské. Ale ani tentokrát nezískal od městských poslanců dostatečný počet hlasů, aby bylo jeho provedení schváleno.

Na minulém jednání zastupitelstva ve středu 2. září navrhl provedení auditu zastupitel Martin Štross. Chtěl, aby se kontrola zaměřila na dodavatelské smlouvy a s nimi související náklady na rekonstrukci kotlů K1 a K2, která probíhá v rámci ekologizace teplárny. Důvodem jsou různé nejasné informace, které se o situaci v teplárně objevují. Návrh však nezískal mezi ostatními zastupiteli dostatečnou podporu, pro jich bylo pouze osm. Zbývajících jedenáct se jich při hlasování zdrželo. Někteří z nich tento svůj krok vysvětlili tím, že chtějí vyčkat, jaké informace zjistí na avizované schůzce zastupitelů s vedením teplárny. Ta byla domluvena na čtvrtek 10. září a proběhla za zavřenými dveřmi s vyloučením veřejnosti. Zdá se však, že příliš jasno do situace nevnesla. „My jako zastupitelé jsme na tomto neveřejném jednání dostali určité závěry a vyjádření dozorčí rady. Jako valná hromada a jediný akcionář bychom se k tomu měli nějak vyjádřit. Myslím si, že jediným možným rozumným krokem, abychom už tuto věc uzavřeli a nevraceli se k ní stále dokola, je provedení jakéhosi auditu. Myslím si, že by bylo správně, abychom firmě, která již provádí audity našich společností, dali za úkol, aby se vyjádřila k obsahu zprávy dozorčí rady a sdělila nám k němu své stanovisko,“ navrhl provedení auditu Jaroslav Hladký. Následovala přibližně půlhodinová diskuse mezi zastupiteli. Z přítomných šestnácti zastupitelů provedení auditu podpořilo pouhých osm, což na jeho schválení nestačilo.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video