V Lipně nově obložili posilovnu

Veronika Salášková 2011-09-04 01:07:00

Lipno – V posilovně obce Lipno se v současné době dokončují obklady na stěnách. Stěny byly vlhké, proto jsou nové obklady připevněny tak, aby stěna pod nimi mohla dýchat. Po dokončení obkladů ještě do posilovny přijde nový koberec. Práce odvedli sami místní, především správce posilovny Antonín Árvay, obec zaplatila potřebný materiál. Posilovna je v obci již několik let, využívána byla ale hlavně po svém založení, pak na dlouho dobu zájem místních opadl. Znovu rozvíjet se začala na podzim roku 2009 a v pak v roce 2010, kdy ji začal navštěvovat Antonín Árvay, který se o ni začal starat a stal se jejím správcem. Postupně dal do pořádku stávající stroje a cvičební nářadí, ke kterým přibyly letos na jaře nový běžecký pás, rotoped a orbitrek. U každého stroje je vylepený seznam cviků spolu s jejich fotografickým vyobrazením a návodem. Posilovna nemá pevnou otevírací dobu, s panem Árvayem je ale možné si dohodnout čas pro své cvičení. 

„Když si domluvíme pravidelnou dobu, na kterou bude chtít někdo docházet, tak tady v tu dobu budu a bude otevřeno,“ řekl Antonín Árvay. V současné době posilovnu pravidelně navštěvuje šest až sedm lidí, kteří zde mají sestavený i svůj individuální cvičební plán. „Hodně chodí ženy, které si chtějí vytvarovat postavu, ale také generace padesátníků,“ sdělil správce Árvay, který nově příchozím rád poradí, cviky vysvětlí a předvede a pomůže jim vymyslet a sestavit jejich vlastní tréninkový plán. Pro místní, obyvatele Lipna, Lipence a Drahomyšle, je vstup zdarma.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video