Ztracené naslouchátko se našlo

Iveta Drlíková 2015-09-29 14:23:00

Žatec – V minulém vydání jsme psali o ztrátě vnější části kochleárního implantátu, o který před měsícem přišla během vycházky holčička z žatecké Mateřské školy speciální. V textu jsme popsali místa, kde se děti během vycházky pohybovaly, a žádali veřejnost o pomoc.

Po naslouchátku intenzivně pátrala nejenom celá školka, která hledání podpořila ještě vylepením plakátů, ale i řada dalších dobrovolníků a také speciálně vycvičený pes pod vedením Josefa Bohdala. „Hana Řeháková z květinářství u hřbitova pohotově oskenovala náš leták a na sociální síti Facebook vytvořila příspěvek vybízející k hledání, který sdílelo 639 lidí. Navrhovala i finanční sbírku, stejně jako pan Štěpánek ze Žatce i pan Zahradník z Klášterce nad Ohří, kterou jsme nakonec nemuseli využít, protože naslouchátko se v úterý, k naší velké radosti, našlo,“ volal nám minulou středu do redakce ředitel MŠ Speciální František Holý.
Důležitou zdravotní pomůcku objevil během sekání trávy u hřbitova Jaroslav Surový, který se o jeho ztrátě dozvěděl den předtím z letáku a v úterý ráno ještě z článku v Žateckých novinách, takže věděl, na koho se má obrátit. Dopoledne tak přišla na mobil ředitele MŠ tato zpráva: „Prosím, zavolejte mi, našel jsem vaše naslouchátko.“ Díky němu je tak zdravotní pomůcka více než po měsíci na světě a po přezkoušení a seřízení v motolské nemocnici bude zase sloužit. „Byli jsme velice šťastní, že se takto drobná, ale velice drahá a především moc důležitá věc našla. Když jsme nález oznámili babičce, která má holčičku v pěstounské péči, štěstím se rozbrečela. Jak je vidět, dobrých lidí, kteří mají srdce otevřené, je stále dost,“ těší ředitele. Na předání naslouchátka vyrazila minulý týden celá třída, včetně jeho majitelky. „Opravdu není zač. Udělal by to doufám každý, kdo by ho našel,“ reagoval skromně na jejich poděkování Jaroslav Surový, který se zajímal především o to, zda je naslouchátko v pořádku.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video