Obec budovu od stavební firmy nepřevzala

Alla Želinská 2015-10-01 08:39:00

Petrohrad (až) Pátek 25. září zněl termín předpokládaného předání hotové stavby budovy základní a mateřské školy v Petrohradě – Černčicích. Obec však stavbu nepřevzala kvůli vadám bránicím kolaudaci.

Předání budovy bylo naplánováno v pátek po 15. hodině. „Předpokládám, že ještě budou vytknuty některé nedostatky s poměrně krátkým termínem na nápravu tak, aby mohla být budova zkolaudována 1. října,“ doufala ještě dopoledne starostka obce Petrohrad Jitka Dondová.
Odpoledne ale celá věc dopadla jinak. „Byli jsme sice řádně vyzváni, abychom převzali stavbu, ale ta měla vady, které brání řádnému užívání a následné kolaudaci, proto obec stavbu nepřevzala. Firma byla vyzvána k odstranění zjištěných nedostatků a teprve poté budovu převezmeme,“ informovala v pátek večer Jitka Dondová.
Zateplení školní budovy provádí společnost Designstav Karlovy Vary a Dozorstav, která nabídla nejnižší cenu 1 584 873 korun. „Vzhledem k tomu, že při zateplování v prostoru půdy došlo i k poškození vnitřních prostor – popraskání výmalby a omítek ve třídách, vedení obce požadovalo i opravu a vymalování vnitřních prostor. To začalo ve čtvrtek 24. září a pokračovalo i o uplynulém víkendu.
Karlovarská firma jako kompenzaci dětem za zhoršené podmínky ve škole po prvním září nabídla výlet, který i plně hradila. Minulý týden byly děti ze ZŠ i MŠ v Zoo Praha a v Dino parku v Plzni.
„V úterý 29. září ještě děti dostaly ředitelské volno, aby se ve středu mohly vrátit do školy vymalované a pěkně uklizené. Na konečnou kolaudaci ale ještě budeme muset počkat,“ uzavřela starostka obce.
Místostarosta Petrohradu Václav Špilar (zcela vpravo) s dělníky při kontrolním dni.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video