Nexen zahájil stavbu závodu v Trianglu

Veronika Salášková 2015-10-06 14:49:00

Triangle (sal) Slavnostní ceremoniál zahájil v minulém týdnu výstavbu továrny Nexen v průmyslové zóně Triangle. Zúčastnily se ho přibližně tři stovky lidí, mezi nimi i premiér Bohuslav Sobotka. Závod na výrobu pneumatik společnosti Nexen Tire bude první výrobní linkou této společnosti mimo Asii. Jejím úkolem bude zásobovat celý evropský trh. Výroba pneumatik by měla být zahájena na jaře 2018 a továrna v regionu zaměstná až 1500 lidí.

Symbolické položení základního kamene proběhlo ve čtvrtek 1. října na místě, kde továrna vyroste. Kromě premiéra Sobotky se ho mimo jiné zúčastnili také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a senátorka a starostka Žatce Zdeňka Hamousová. Jihokorejskou stranu kromě zástupců společnosti Nexen Tire reprezentoval také Moon Hayong, velvyslanec Korejské republiky v České republice.
„Jedná se o historicky třetí největší investici v České republice. Věřím, že ještě podpoří současný hospodářský růst naší země,“ sdělil premiér Bohuslav Sobotka.
Specializací závodu bude výroba pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily. Předpokládaná produkce dosáhne až 12 milionů pneumatik ročně. Rozloha továrny bude činit 65,4 hektaru, což odpovídá přibližně ploše patnácti fotbalových hřišť.
„Naše investice je odpovědí na vzrůstající poptávku evropských trhů, především pak globálních výrobců automobilů, jako jsou Škoda, VV, Renault či Fiat, po bezpečných a vysoce kvalitních pneumatikách. Převýší částku 23 miliard korun. Česká republika je tradiční velmoc v oblasti výroby. Její vynikající geografická poloha umožňuje dobrou dopravní obslužnost sousedních zemí, jako jsou Německo, Francie a Velká Británie a zároveň může být vstupní branou do tzv. Modrého oceánu rozvíjejících se trhů východní Evropy,“ zaznělo z úst prezidenta Nexen Tire Kanga Ho-čchana.
V průběhu druhé poloviny roku 2016 zahájí korejský výrobce pneumatik na Žatecku a v okolí nábor zaměstnanců. Nejvíce pracovníků z celkového počtu až 1500 bude Nexen Tire vyhledávat na pozici operátor ve výrobě, společnost však bude českými odborníky obsazovat také pozice ve středním, vyšším a top managementu.
Cílem Nexen Tire je podle slov jejích představitelů na více úrovních podporovat dění v Žatci a okolí a stát se dobrým a spolehlivým partnerem pro budoucnost regionu. Proto společnost využila hned jednu z prvních příležitostí a stala se generálním partnerem Dočesné, tradičního žateckého svátku piva, který proběhl na počátku září.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video