Nádraží otevře v půli října

Veronika Salášková 2015-10-06 14:55:00

Žatec – Kompletní rekonstrukce autobusového nádraží v Žatci je ve finále. Po polovině října se na něm zahájí provoz. V souvislosti s tím nastanou také změny v zastávkách městské hromadné dopravy.

Rekonstrukce autobusového nádraží probíhá od začátku letošního února. Po tuto dobu byla stání autobusů z nádraží přemístěna do ulic Obránců mírů a Nákladní. Z části Nákladní ulice, od Kruhového náměstí až po křižovatku s ulicí Karla IV., se kvůli tomu přechodně stala jednosměrka. Obousměrný provoz se do ní zase vrátí v sobotu 17. října, kdy se autobusové nádraží v nové podobě otevře autobusům i cestujícím. Z Nákladní ulice v tu chvíli ovšem zmizí zastávka městské hromadné dopravy, která se přesune právě na sousední autobusové nádraží. V jízdním řádu ponese název Žatec, aut. nádr. Kromě zastávky v Nákladní ulici, zanikne také zastávka Žatec, Kovářská v Kovářské ulici. „Pro zrušení této zastávky byly dva důvody. Jednak tato zastávka byla minimálně využívána a jednak zrušením této zastávky a zastávky v ulici Nákladní se změní trasa autobusu,“ vysvětlil Jiří Dobruský, vedoucí odboru dopravy. Trasa linek městské autobusové dopravy se tím pádem změní. „Autobus MHD již nebude muset jezdit ulicí Karla IV. a ulicí Volyňských Čechů kolem pošty, ale bude jezdit výhradně ulicí Obránců Míru,“ dodal Dobruský.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video