Problémy se skladováním šenk odstranil

Lucie Steklá 2015-10-07 12:09:00

Louny, Jimlín – Provozovnu zámeckého šenku na zámku Nový Hrad v Jimlíně kontrolovali v polovině srpna hygienici. Pracovníci hygienické stanice na místě zjistili několik nedostatků, které provozovatelé v následujících dnech odstranili. „Na místě bylo zjištěno, že se v provozovně neprovádí řádný úklid a že dochází ke křížení při skladování potravin v chladícím zařízení. Ve skladu, pod barem a v předsíni záchodu byly chaoticky poházené varné nádoby, obalový materiál, nápoje i úklidové prostředky, na podlaze ve skladu byly evidentní nánosy nečistot. Inventář v kuchyni byl mastný,“ uvedla ke kontrole KHS.

V chladícím a mrazícím zařízení byly zjištěny potraviny s prošlým datem použitelnosti či neznámého původu, bez označení, a dále byla v mrazícím zařízení skladována hlubokozamražená zmrzlina, kde do jedné nádoby bylo smícháno více druhů bez označení data otevření. Na místě byla proto ihned nařízena likvidace těchto potravin. Provozovatelce byl za zjištěné nedostatky uložen finanční postih. „Opakovaná kontrole provedená o deset dní později prokázala, že veškeré nedostatky zjištěné při první kontrole byly odstraněny. „Byl proveden úklid celé provozovny, technologické vybavení a pracovní plochy a náčiní jsou udržované v čistotě, byl odstraněn nepotřebný inventář. V chladícím a mrazícím zařízení jsou uchovávány pouze potraviny řádně značené, při požadovaných skladovacích teplotách a s dodrženým datem použitelnosti,“ říká zápis z kontroly.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video