Autobusové nádraží majitel nabídl za 118 milionů

Lucie Steklá 2015-10-14 12:06:00

Louny – Lounské autobusové nádraží svým vzhledem nepůsobí moc lákavě. Stará budova by uvítala rekonstrukci, navíc areál, v němž nestaví již desítky autobusů každou hodinu, jako tomu bylo dříve, je ke svému účelu zbytečně veliký. Bohužel ani plocha nádraží ani budova není v majetku města. Proto, i když radnice má snahu o to, aby se tato část města, která je centrem přijíždějících turistů, dočkala obnovy, zůstává stav, jaký je.

Město v minulých týdnech projevilo u vlastníka společnosti BusCom zájem o koupi objektu. Nabídka přišla s možností odkupu za 118 milionů korun. „Leží nám na srdci vzhled autobusového nádrží. Nabídnutá cena je ale pro město nepřijatelná,“ řekl Radovan Šabata, starosta Loun. Podle propočtů vychází, že by radnice kupovala metr čtverečný za čtrnáct tisíc korun. Vlastník nabídl radnici prodej areálu s možností využití a vytvoření nákupní zóny, galerie, moderní odbavovací haly i veřejného parkoviště. Možností, které areál nabízí, si je radnice vědoma, vysokou finanční částku ale nezaplatí. „Vize toho, jak by mělo nádraží vypadat, je. Pro současné potřeby dopravce je areál zbytečně veliký. Bude to ale běh na dlouhou trať,“ dodal starosta. Stav nádraží není lhostejný ani obyvatelům města, kteří se na jeho možnou rekonstrukci dotazují zvláště nyní, když v nedalekém Žatci tento týden otevírají zcela nové nádraží. Město nový autobusový terminál vybudovalo s pomocí dotací z regionálního operačního programu. „K tomu, abychom mohli dotace čerpat, musí být nejdříve areál v majetku města,“ uzavřel lounský starosta.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video