Očihov si koupil usedlost: Obec rozhoduje, co s ní do budoucna

Alla Želinská 2015-10-15 10:31:00

Očihov – Bývalou zemědělskou usedlost v Očihově koupili za 400 tisíc korun zastupitelé do majetku obce. Jedná se o dlouho prázdný obytný dům s dalšími přístavky, který stojí na návsi. I když ke koupi nemovitosti došlo už na jaře, o jejím využití obec zatím nemá jasno. Dům je ve špatném stavu, dlouho byl neprodejný, pro případné nastěhování nevhodný.

„Do budoucna musíme najít pro dům využití, líbilo by se mí tam kulturní, společenské centrum, i s multifunkčním hřištěm, nebo tělocvična. Rekonstrukce ovšem bude stát miliony, a zatím nejsme ani ve stadiu projektu. Až budeme vědět, že můžeme dosáhnout na nějakou dotaci, pustíme se do toho. Projekt „do šuplíku“ nemá smysl,“ uvedla Jana Kronďáková, starostka Očihova.
V územním plánu je tato část obce, kde dům stojí, zanesena jako odpočinková zóna či parkoviště. „Je to pozemek uvnitř obce s řadou možností k využití. O konečném rozhodnutí jsme i uspořádali anketu mezi obyvateli obce. Zájem a odezva ale není,“ dodala. Důvodem ke koupi bylo zvláště to, že obec v centru Očihova žádné své pozemky nemá. Plány s pořízenou nemovitostí mohou být různorodé.
Obec letos investovala také do opravy chodníků, zateplení obecního úřadu, oprav fasády hasičárny. „I když jsme finančně zdravá obec, peníze naspořené máme, ale bez dotačního titulu rekonstrukci Floriánovny, jak se této usedlosti tady říká, nezvládneme,” uzavřela starostka J. Kronďáková.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video